Bugun...


Dev caretta carettanın yüzgecini kesip ölüme terk ettiler
Tarih: 10-03-2023 16:48:29 Güncelleme: 10-03-2023 16:48:29 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde sağ arka yüzgeci kesilen caretta caretta ölü olarak karaya vurdu. Caretta carettanın ölüme terk edildiğini belirten amatör balıkçı Fehim Yüce “Bunları balıkçıların veya bölgedeki çiftliklerin ağlarına takılıyor ne yazık ki bu vahşet ilk değil, carettanın yüzgecini kesip ölüme terk etmişler” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2023 16:48

Dev caretta carettanın yüzgecini kesip ölüme terk ettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’ndeki demir koyunda bugün öğle saatlerinde karaya vuran dev caretta carettanın sağ arka yüzgecinin kökünden kesilerek ölüme terk edildiği ortaya çıktı.

 

YAKLAŞIK 90 KİLOGRAM

Caretta carettanın dengeli yüzemediği için avlanamadığını ve beslenemediğini belirten amatör balıkçı Fehim Yüce “Bu bölgede son zamanlarda caretta caretta ölümlerine vahşetine sık rastlar olduk. Bu ilk değil, geçtiğimiz günlerde de bir carettanın kafasını kesip öldürüp atmışlardı, oda karaya vurmuştu. Bu carettada gerçekten çok büyük bir caretta .Yaklaşık 90 kilogram ve bir metreye yakın büyük. Büyük ihtimalle balıkçıların veya çiftliklerin ağlarından balık almak isterken ağlara dolandı ve başına bu geldi. Bunu yapan insan olamaz, ayrıca o da denizden geçimini sağlayan biri” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI