Bugun...


BELEDİYE ÇİFTÇİLERE 65 BİN FİDE DAĞITTI
Tarih: 20-04-2020 15:37:17 Güncelleme: 20-04-2020 15:37:17 + -


Bodrum Belediyesi tarafından hazırlanan Acil Eylem Planı kapsamında, bugün düzenlenen törende çiftçilere 65 bin fide dağıtımı yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2020 15:37

BELEDİYE ÇİFTÇİLERE 65 BİN FİDE DAĞITTI

BELEDİYE ÇİFTÇİLERE 65 BİN FİDE DAĞITTI

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’nin pandemi ile mücadele sürecinde oluşturulan Tarımsal Üretime Destek ve Planlama Kurulu tarafından hazırlanan acil eylem planı, ücretsiz fide dağıtımı ile başladı.

 

TOPLAM 104 BİN FİDE DAĞITILACAK

 

Domates, biber, hıyar, patlıcan ve marulun farklı cinslerinden oluşan toplam 104 bin fidenin 65 bin adetlik ilk bölümü bu  sabah saatlerinde Mumcular mahallesinde dağıtıldı.

 

Mumcular Belediye kademesinde gerçekleştirilen fide dağıtımına  CHP’ li  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cesur Öncel , mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

 

 

BELEDİYE OLARAK ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

 

Salgın nedeniyle  sosyal mesafe gözetilerek gerçekleşen programda konuşan  Ahmet Aras

özellikle bu dönemde sağlıklı gıdaya ulaşmanın herkesin en doğal hakkı olduğunu belirterek  “Çiftçimiz burada  üretecek, yine burada tüketiciye ya da aracıya satacak. Akaryakıtı burada kendi firmasından alacak, orada çalışan da sebzesini gelip bu pazardan alacak. Bu dolaşım çok önemli. Bu zor günleri ancak bu şekilde atlatabiliriz. Bodrum'un üretimi ne kadar artarsa dışarıdan alımı o kadar azaltırız ve bu zor şartları bu şekilde aşarız. Belediye olarak bu zor günlerde ihtiyacı olanın yanında olmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

 

BAŞKAN ARAS:" ÜRETİCİ SAYISI AZALDI"

 

Maliyetlerin artmasından nedeni imle çiftçinin zor günler yaşadığını ve çiftçinin  ürettiği ürünlerin piyasa maliyetleri aynı oranda artmadığını ifade eden Aras “ Dolayısıyla her geçen gün tarım sektöründen üreticilerin eksildiğini görüyoruz. Çünkü zor bir sektör ve çok büyük emek istiyor. Girdi maliyetleri artıp da kazanç düşünce insanlar tarım yapmak istemiyor. Yerelde küçük ölçekteki imkanlarımızla bir fide dağıtımı, bilgi desteği sağlayabiliyoruz ama asıl olan devlet seviyesinde planlanması gereken bir süreç var." Dedi.

 

  Aras konuşmasının sonunda belediye tarafından sadece fidelerin dağıtımıyla kalmayıp ekiminden ilaçlanmasına, yetiştirilmesinden hasadına kadar takip edilerek destek olunacağını ve belirli bir oranda alım garantisi sağlayacaklarını kaydetti.

Bodrum Yarımadasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı, üretici belgesi bulunan ve 1 dönümden fazla arazisi olan 66 üreticiye fideler hibe edildi.  

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI