Bugun...


Prof. Dr. Ozan Bahar BESİAD üyelerine konuştu
Tarih: 22-05-2020 19:32:04 Güncelleme: 22-05-2020 20:32:04 + -


BESİAD (Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği) tarafından düzenlenen geleneksel perşembe toplantıları online olarak devam ediyor. Derneğin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Ozan Bahar’ı konuk etti.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2020 19:32

Prof. Dr. Ozan Bahar BESİAD üyelerine konuştu

Prof. Dr. Ozan Bahar BESİAD üyelerine konuştu "Her kriz kendi fırsatını içinde barındırmaktadır"

 

Prof. Dr. Bahar yaptığı konuşmada , pandemi döneminde insanların ne kadar değerli nimetlere sahip olduğunu gördüğünü, hayattaki basit rutinlerini yapabilmenin kıymetini ve değerini anlamalarını sağladığına dikkat çekti. 1,5 saat süren online toplantıya BESİAD Başkanı Engin Kaplan ve 35 dernek üyesi katıldı.

 

HER KRİZ KENDİ FIRSATINI İÇİNDE BARINDIRMAKTADIR

 

Prof. Dr. Ozan Bahar , iş dünyası ve turizm konularında önemli noktalara değinirken, her krizin kendi fırsatını içinde barındırdığını, iyi yapılan planlar sayesinde krizlerde büyümenin mümkün olduğunu belirterek “Turizm için deniz,güneş,kuma odaklanmış belli ülkelere kendimizi hapsetmiş en ufak bir esintide gardımız hemen düştü.  Covit ile konuşulan en önemli nokta “ online değilsen, offline olursun” dedi.

 

 

EN İYİ YATIRIM TEKNOLOJİYE YAPILAN YATIRIM OLACAK

 

Türkiye’nin ihraç ettiği ürünlerin fiyatlarının ithal ettiği ürünlerin fiyatlarına olan oranlarından bahseden Bahar, turizmin görünmez bir ihraç kalemi olduğunu söyleyerek “Krizlerden en güçlü, en iyi olanın değil şirket olarak en çevik, en hızlı ve en esnek şekilde uyum sağlayanların bu sürecin sonunda ayakta kalacağını söyleyebilirim . Dünyada ki ve Türkiye’de ki eğitim sistemlerinde başarı için değişim dışında hiçbir şeyin kalıcı olmadığını ve şu süreçteki en iyi yatırımın teknolojiye yapılacak yatırım olduğunu belirtmeliyim” sözlerini sarfetti.

Bahar , açıklamalarında yeni normalleşme döneminde mevzuatın değişeceğini ve buna hazır olanların, kendini buna göre hazırlayan, tasarlayan ve ön görenlerin bu süreçten karlı çıkacağını bununda müşterilerimize değer yaratarak, onların problemlerine, ihtiyaçlarına piyasada ki diğer şirketlerden diğer ürün ve hizmetlerden daha iyi çözümler sunmakta yattığından, müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit edenlerin bu süreçte ayakta kalacağını vurguladı. Ayrıca, iş modellerinin değişeceğini sosyal mesafe, dijitalleşme ve evden çalışma kültürünün yaratılması gerektiğini belirten Bahar, yapılan araştırmalara dayanarak yavaş toparlanacak ve hızlı toparlanacak sektör bilgilerini de verdi.

Toplantı soru cevapların ardından sona erdi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI