Bugun...



Usta oyuncu Fatma Girik’in adı Milas’ta yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve geçtiğimiz ay İstanbul’da yaşamını yitiren Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik’in adı Milas ilçesinde adının park veya bir caddeye verilerek yaşatılacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2022 13:50

Usta oyuncu Fatma Girik’in adı Milas’ta yaşayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşarken tedavi için gittiği İstanbul’da 24 Ocak 2022 tarihinde sabah saatlerinde yaşamını yitiren ve yaşadığı Torba Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilen Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik’in adının Milas ilçesinde bir park veya caddeye verileceği açıklandı. Milas Belediyesi’nin 7 Mart 2022 tarihinde düzenlenecek olağan belediye meclisi toplantısında gündeme getirileceği belirtildi. Aynı toplantıda

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri üyeliği ve katkısı yanında, kültür sanata yaptığı gelişim ve ilçemizin tanıtımına katkılar sağlayan İzel Rozental’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi de meclis toplantısında görüşülecek.

 

SANAT DEĞERLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ

CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Türk sinemasına, sanatına kültürüne büyük katkıları olan bu insanlarımızın ilelebet anılması, yaptıklarının gelecek nesiller tarafından bilinmesi amacıyla onların isimlerini yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir toplumun sanata olan değeri gelecek nesiller için büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

 

FATMA GİRİK’İN ADI BODRUM VE AYDIN’DA YAŞATILACAK

Bodrum Belediyes’nin Şubat ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri tarafından Torba Mahallesi İnönü Caddesi batısındaki parka Fatma Girik Parkı ve 3015. Sokak’a Fatma Girik Sokak isminin verilmesi kararlaştırılmıştı. Aydın Büyükşehir Belediyesi şubat ayı ilk meclis toplantısında CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Fatma Girik’in adının Efeler ilçesinin en büyük parklarından biri olan ve geçtiğimiz yıllarda açılışı yapılan parka verileceğini açıklamıştı.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI