Bugun...



Bodrumun halleri… Sokakta ellerinde kablo iki aydır internet bekliyorlar

Turizmin başkenti Bodrum’un Mahallesi Geriş’te ellerinde kopan iletişim kablosu ile 2 aydır internet bekleyen mahalleli isyan etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-04-2024 17:12:57 Tarih: 28-04-2024 16:57

Bodrumun halleri… Sokakta ellerinde kablo iki aydır internet bekliyorlar

Bugün sokaklara çıkarak tepkisini gösteren mahalle halkından site yöneticisi  Mehmet Doğan yaptığı açıklamada “21. Yüzyıl Türkiye’sinde devrilen üç direği dikip, 150 metre kabloyu yenileyemeyen Türk Telekom için Bodrum Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CİMER; BİMER müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Öğrenciler, iş insanları tatile gelen onlarca kişi mağdur oldu, çaresiz durumu Türkiye’ye duyurmak zorunda kaldık. Belik şimdi sesimizi duyarlar” dedi. Sokağa çıkan mahalle halkı Telekom’u protesto edip eylem ve basın açıklaması yaptı.

 Bodrum’un Geriş Mahallesi’nde milyon dolarlık villa ve otellerin bulunduğu Deveci Sahil Caddesi’ndeki üç Telekom direğinin mart ayının ortalarında bir inşaat çalışmasında devrilmesi sonucu internetsiz kalan mahalle halkı ve site yöneticileri ile vatandaşlar bugün öğle saatlerinde sokağa çıkarak ellerinde iletişim kabloları ile Türk Telekom’u protesto edip eylem ve basın açıklaması yaptı.

 

 

Bodrum’un öğle sıcağında internet eylemi için sokağa çıkanlar 2 aydır Bodrum Türk Telekom Müdürlüğü, BİMER; CİMER ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere başvurmadıkları yer kalmadığını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını ve iki aydır 54 hanenin internetsiz kaldığını belirttiler. SÖZCÜ’YE konuşan Mount Evleri Sitesi Yöneticisi Mehmet Doğan “21. Yüzyıl Türkiye’sinde devrilen üç direği dikip, 150 metre kabloyu yenileyemeyen Türk Telekom için Bodrum Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CİMER; BİMER müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Türk Telekom Bodrum Müdürlüğünde neredeyse bütün yetkililerle yüz yüze görüşmeler yaptım, konunun ne denli önemli olduğunu anlatmaya çalıştım mağduriyetimizi anlatmaya çalıştım. Site Yönetimini üstlenen kişi olarak 54 haneden ayrı ayrı iletilen mağduriyetlerden sorumluluk hissetmekteyim.  Telekom üç direk dikip 150 metre kabloyu çekemeyeceğini, malzeme ve personel sıkıntısı çektiğini söyledi.Öğrenciler, iş insanları tatile gelen onlarca kişi mağdur oldu, çaresiz durumu Türkiye’ye duyurmak zorunda kaldık. Belik şimdi sesimizi duyarlar” diye konuştu.

8 yaşındaki Can Limoncuoğlu ise “İnterneti hemen hergün ödev yapmak için kullanıyordum, ancak sitedeki öğrenci arkadaşlarımızla iki aydır internet olmayınca dersleri yapmakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Mahallelilerden Cemal Koran ise yaptığı açıklamada “Avrupa’dan yakınlarımız tatile geldi, internet yok deyince şoka girdiler. Aylardır internet bekliyoruz. Telekom hizmeti vermediği gibi parasını tahsil etmeye devam ediyor. Hani Türkiye’de otoyollar yapılmıştı herşey çok güzeldi, bumu bahsettikleri güzellik” dedi.

TELEKOM’DA TANIDIĞINIZ BİRİSİ VARSA YAPARLAR DEDİLER

Site sakinlerinden İhsan Narşap ise “21. Yüzyıl Türkiye’sinin gerçeklerini yaşıyoruz, iki aydır kopan bir internet kablosunu bağlayamadılar. Sorduk soruşturduk. Telekom’da tanıdığınız biri varsa yaparlar, dediler tanıdık birilerini bulamadığımız için iki aydır internetsiz kaldık. Kurumların öldüğünün göstergesidir. Telekom hizmeti vermediği gibi parasını almaya devam ediyor” bu dedi.

Yaklaşık 40 dakika eylem ve basın açıklaması yapan mahalle halkı dağıldı.




Editör: Yaşar Anter




Neval Ateş / 28-04-2024 18:11:00

Günümüzde temel ihtiyaç haline gelmiş olan internet hizmetine erişimde yaşanan bu türden problemlerin en kısa sürede çözülmesi gerekirken Türkiye nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Yalıkavak ta böyle bir sorunun yaşanması ve bu sorunun çözümü konusunda gösterilen duyarsızlığı bizde kınıyoruz. Site yönetiminin ve site sakinlerinin yapmış oldukları bu haklı mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Neval Ateş



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI