Bugun...



Halikarnas Balıkçısı’nın 134. Doğum günü kutlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde mavi yolculuğun babası olarak bilinen ünlü edebiyatçı, çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle bilinen Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı’nın 134. Doğum günü ilçede düzenlenen sergi ve etkinliklerle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2024 16:27

Halikarnas Balıkçısı’nın 134. Doğum günü kutlandı

Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışması’nın ödül töreni ve sergisi ile İstanbul, Londra, Lizbon, Zürih, Nsyros, Bakü ve Bodrum’da yaşayan 22 sanatçının müzede buluştuğu Deniz Ülkesi Sergisinin açılışı gerçekleşti. Bodrum Deniz Müzesinde canlı yayın olarak Alp Kırşan’ın sunumuyla gerçekleşen etkinlik, açılış konuşmaları ile başladı.

Etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Bodrum Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Zeynep Göztepe, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, sanatçılar, öğretim üyeleri, destekçiler ile Halikarnas Balıkçısı’nın torunları Joanne Aliye Noonan Kutup, Diana Deniz Noonan, Sibel Kabaağaçlı ve Derya Kabaağaçlı katıldı.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu “Bodrum Deniz Müzesi yayıneviyle, eğitim programlarıyla, etkinlikleriyle birçok faaliyette bulunuyor, iş yapıyor. Çünkü bizim bir sorumluluğumuz var. Sosyal belediyecilik anlayışı, sosyal ve kültürel hayata katkıda bulunma ve toplumsal gelişmeye katkı sağlamayı güder. Çünkü artık müzeler yaygın eğitim kurumları, birer kültür merkezi. Koleksiyonlarımızı koruma, tanıtma, geliştirme ve bellek kurumları olmaları yanında birçok başka fonksiyonu ve avantajı var.”

Konuşmacılar arasında yer alan “Merhaba Günü” isim babası Araştırmacı Yazar Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Kabaağaçlı, Bodrum’la bütünleşmiş, kentimizin gelişimi ve değişiminde önemli bir yer edinmiştir. O, sadece edebiyat eserleri ile değil, insani özellikleriyle de herkeste bir iz bırakmıştır. Önemli bir düşünür, yazar, şair, rehber ve çevreci olan Balıkçı’yı anmak ve onun bıraktığı değerlere sahip çıkmak için Bodrum Belediyesi olarak her zaman çalışacağız. Barışçıl yaklaşımı, eserleri, kentimize getirmiş olduğu tohumlar… Hepsinin bizler için çok kıymetli olduğunun bilinmesini isterim. 1973 yılında İzmir’de yaşama veda eden, Bodrum sevdası nedeniyle vasiyeti üzerine Bodrum’a getirilerek defnedilen Mavi Yolculuğun mimarı değerli sanatçımız Cevat Şakir’i saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

 

 

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI