Bugun...



Galip Gür: Nevzat Atlığ'ın kıymetini bilemedik

Türk musikisinin efsane ismi, 97 yaşındaki Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2023 21:07

Galip Gür: Nevzat Atlığ'ın kıymetini bilemedik

2014 yılından beri Muğla Bodrum’da yaşamını sürdüren Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetti. 

Atlığ’ın ölümü yakınları ve sevenlerinde büyük üzüntü yarattı. Nevzat Atlığ’ın, salı günü İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Eski Kozlu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedileceği belirtildi. Atlığ'ın vasiyeti üzerine başka herhangi bir tören düzenlenmeyeceği bildirildi.

"BODRUM'DA DEĞERİNİ BİLEMEDİK"

Müzisyen olan kızı Nihan Atlığ’ın kurucuları arasında olduğu KARSANAT Derneği’nin sanat çalışmalarına da büyük destek veren iki çocuk babası Nevzat Atlığ’ın, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi.

Turizmci ve Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin Genel Sekreteri Galip Gür “Son iki üç yıldır zamanımızın büyük bölümünü birlikte geçirdik. Bethooven ve Mozart ne ise Nevzat Atlığ, Türk musikisi için aynı değerdi. Bodrum’da değerini bilemedik, çok üzgünüz. Son doğum gününü 14 Ekim 2023 tarihinde birlikte kutlamıştık” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI