Bugun...



Ege Denizi’nde içi anforalarla dolu 1500 yıllık batık bulundu

Ege Denizi’nde Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında bulunan Bizans Dönemine ait batığın 1500 yıllık olduğu belirlendi. Batıktaki anforaların ilk günkü gibi sağlam durması dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 25-03-2024 12:50

Ege Denizi’nde içi anforalarla dolu 1500 yıllık batık bulundu

Aydın’ın Didim İlçesi açıklarındaki Fourni Adası etrafında Tesalya Üniversitesi ve Yunanistan Deniz Antikaları Müdürlüğü tarafından yürütülen Fourna Takımadaları Deniz Arkeolojik Araştırmaları'nın tamamlandığı açıklandı.

TARİHİ BATIK 43-49 METRE DERİNLİKTE BULUNDU

Araştırmada Fourni Adası’nın ulaşılması zor bölgelerinden olan Aspros Kavos Burnu'nda dik eğimli kumlu bir zemin üzerinde bulunan Erken Bizans dönemine (MS 5. - 6. yüzyıl) ait bir tekne batığının 43-49 metre derinlikte bulunduğu belirtildi.

BATIKTA SEKİZ FARKLI ANFORA TESPİT EDİLDİ

Haberi okuyucularına Sisam (Samos) Adasında yayın yapan www.samos24.gr haber sitesi duyurdu.Ticari batıkta yapılan incelemede  Karadeniz'deki Kırım, Sinop ve Kandiye'den, Ege'den ve Anadolu’dan  sekiz farklı amfora türü kaydedildi. Batığın  M.S. 480 ile 520 arasında  muhtemelen İmparator I. Anastasios (MS 491 – 518) dönemine tarihlendiği açıklandı. Fourni Adası etrafında yerleri tespit edilen diğer batıklarda incelemelerin sürdüğü belirtildi.

 

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI