Bugun...



Bodrum Mandalina Festivali Mandalina Temalı resim sergisi ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Bodrum Mandalin Haftası, Yeşilden Turuncuya Yolculuk Sergisi ile başladı. Sergide Bodrum mandalinası ve narenciye ürünlerini yansıtan 30 sanatçının resim, seramik ve kumaş baskı eserleri yer aldı.

facebook-paylas
Tarih: 19-12-2023 14:11

Bodrum Mandalina Festivali Mandalina Temalı resim sergisi ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bitez Mahallesi’nde 18-24 Aralık tarihlerinde düzenlenen Mandalin haftası Etkinlikleri  Yeşilden Turuncuya Yolculuk Sergisi ile başladı. Sergide Bodrum’da yaşayan 30 ressamın Bodrum mandalinası ve narenciye ürünlerini yansıtan resim, seramik ve kumaş baskı 34 eseri yer aldı.

Sergi açılışını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, etkinlik organizatörü Didem Pekdemir, Bodrum Kültür A.Ş. Müdürü Zeynep Göztepe,sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılış konuşmasın yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras“Sanat bir maddeyi sonsuzluğa taşıyacak yegâne bir alan. Eğer madde ile sanat bir arada bulunursa hem daha büyük kitlelere ulaşıyor hem de sonsuzluğa kavuşuyor. Mandalina ile sanatın birleşmesi Bodrum’un kültürüne çok önemli bir etki artı sağlamıştır” dedi. Sergi 23 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki Bitez Mahallesi’nde 18-24 Aralık tarihlerinde düzenlenen Mandalin haftası Etkinlikleri  Yeşilden Turuncuya Yolculuk Sergisi ile başladı. Sergide Bodrum’da yaşayan 30 ressamın Bodrum mandalinası ve narenciye ürünlerini yansıtan resim, seramik ve kumaş baskı 34 eseri yer aldı.Sergi açılışını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bitez Mahalle Muhtarı Seda Özgüçlü, etkinlik organizatörü Didem Pekdemir, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılış konuşmasın yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Sanat bir maddeyi sonsuzluğa taşıyacak yegâne bir alan. Eğer madde ile sanat bir arada bulunursa hem daha büyük kitlelere ulaşıyor hem de sonsuzluğa kavuşuyor. Mandalina ile sanatın birleşmesi Bodrum’un kültürüne çok önemli bir etki artı sağlamıştır” dedi. Sergi 23 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Serginin organizatörü ve sanat danışmanı Didem Pekdemir ise "Sadece Bodrum'da yetişen farklı özgün bir aroma ve lezzete sahip coğrafi işaretli yerli kültürel değerimizi hayatımızın farklı alanlarında kullanımını yaygınlaştırmak ekonomik değerini yükseltilmesi ve Bodrum markasının bölünmez bir parçası olarak geleceğe taşımak amacıyla Bodrum mandalinin olgunlaştığı ve hasat zamanı olan Aralık ayının 3. haftasını bu yıldan itibaren Bodrum Mandalin Haftası olarak hayata geçirmeyi planladık" diye konuştu.

 

 

Bodrum Mandalin Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında:

18-22 Aralık tarihleri arasında Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu, Dereköy Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu ve Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu katılımıyla “Okullarımızda Mandalin Hasadı” etkinliği yapılacak. 

20 Aralık Çarşamba günü Bitez TARKO Mandalin Bahçesinde saat 14.00’te Pınar Güney tarafından Mandalin ile Sirke Yapımı Atölyesi gerçekleştirilecek.

24 Aralık Pazar günü Bitez Köy Meydanında 10.00-18.30 saatleri arasında Bodrum Mandalin Festivali kapsamında Sunucu Ateş’in sunumuyla kortej, hasat, halk oyunları, çeşitli etkinlikler ve yarışmaların yapılacağı etkinlik finali yapılacak.

Etkinlikte Aycan Adalı ve Aykoç Band konserleri yer alıyor.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI