Bugun...



Bodrum’da Nar Tugan ateşi yakıldı, şehitler anıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 14. Kez düzenlenen Nar Tugan Kültür ve Sanat Şenlikleri, kuzey Irak’taki 6 şehidimizin acısı nedeniyle buruk kutlandı. Şenlikteki eğlence ve konserler iptal edildi. Şenlik ateşi yakıldı, Nardugan Dilek Ağacı süslendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-12-2023 15:41:54 Tarih: 23-12-2023 15:30

Bodrum’da Nar Tugan ateşi yakıldı, şehitler anıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ve Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu tarafından Gündoğan Halk Plajında 13. Nar Tugan Kültür ve Sanat Şenlikleri düzenlendi. Şenlik öncesi yapılan açıklamada Kuzey Irak’ta yaşamını yitiren 6 şehidimiz nedeni ile şenlikteki eğlenceler ve konserlerin iptal edildiği açıklandı.

 NAR TUGAN AĞACINI RENGARENK YAPTILAR

Nar Tugan Dilek Ağaçları’na adak adayıp bez bağlayanların yanı sıra şenliğe katılanlara yöresel yemeklerden keşkek pilav ve lokma ikram edildi.Şenliğin kurucusu ve 4 yıl önce yaşamını yitiren yazar ve edebiyatçı Arif Vidinli anısına lokma dağıtıldı. Şenlik öncesi şehit askerlerimimiz ve Ulu Önder Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Şenlik Ateşi yakıldı. Bodrum Yıldızları Dans Grubu kısa vals yaptı.Şenliği Bodrum'da yaşayan yabıncalarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi. Etkinlikte Gündoğaün sahiline yöresel el ürünü hediyelik eşyalar ve yiyicek standları kuruldu.

 

 

 Şenliğe katılan Arkeolog Ayşe Temiz “Nardugan yılbaşının en bilimsel halidir. Orta Asya’dan Türklerden gelen bir gelenektir, hiç bir ülkeye ait değildir” dedi.

ŞENLİK BODRUM’UN SİMGESİ HALİNE GELDİ

Gündoğan Çalışma Grubu Sözcüsü Haluk Ortaç yaptığı açıklamada “Rahmetli edebiyatçı Arif Vidinli’nin başlattığı bir geleneği ilçemizde sürdürmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği yaşatmak için 14 yıldır düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen Nar Tugan şenliği artık Bodrum’un bir simgesi haline geldi. Nardugan şenliğinde verilen birlik beraberlik ve kardeşlik, karanlıktan kurtulma ve aydınlık günlerin verildiği mesajlarının birgün değil hergün Nardugan’mış gibi sürmesini diliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da şenliği daha kapsamlı biçimde yapmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Bodrum'da Nar Tugan kutlamaları Pazar günü Kumbahçe Mahallesi'nde düzenlenecek etkinliklerle devea edecek.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI