Bugun...



Akdeniz’de mülteci akını başladı, son 48 saat içerisinde 420 göçmen kurtarıldı

Kuzey Afrika kıyılarından Avrupa ülkelerine göçmenlerin umut yolculuğu arttı. Son 24 saat içerisinde sadece Libya’dan tekne ve botlarla 1000’den fazla göçmenin İtalya ve Malta’ya geçmek üzere Akdeniz’e yola çıktığı belirtildi. Batan botlarda Ocean Viking gemisi son 48 saatte 400 göçmeni denizden topladı.

facebook-paylas
Tarih: 06-02-2021 10:11

Akdeniz’de mülteci akını başladı, son 48 saat içerisinde 420 göçmen kurtarıldı

Birleşmiş Milletler bünyesinde yer alan Uluslar arası Göç Örgütü (IOM) bugün yayınladığı raporda son 24 saat içerisinde 1000’den fazla göçmenin tekne ve botlarla Libya kıyılarından hareket ederek İtalya ve Malta’ya doğru yola çıktığını açıkladı. Libya makamlarının ise 800 göçmeni denize açılamadan yakaladığı ve göz altına aldığı belirtildi.

 

 

SON 48 SAAT İÇİNDE 420 GÖÇMEN KURTARILDI
 

SOS Méditerranée isimli sivil toplum örgütü, Ocean Viking gemisinin dün Cuma günü gerçekleştirilen iki operasyonda denizde tehlike altında olan 180'den fazla kişiyi kurtardığını bildirdi. Aynı geminin son 48 saatte kurtardığı mülteci sayısın ise 420’ye ulaştığı açıklandı. Göçmenlerin büyük bir bölümünün Fildişi, Mali ve Sudan vatandaşları olduğu belirtildi.
 

 

 


 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI