Bugun...



5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali Eylül ayında yapılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan Uluslar arası Bodrum Caz Festivali ulusal ve uluslar arası sanatçılar sahne alacak. Festivalin bu yılki temasının Akdeniz Kardeşliği olarak belirlendiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2021 21:04

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali Eylül ayında yapılacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 1-11 Eylül 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan 5. Uluslar arası Bodrum Caz Festivali Caz Derneği’nin katkıları ile düzenlenecek. European Jazz Network üyesi olan festivalde sanatseverlerin alacağı her bir biletin 10 TL. sinin Bodrum yanan ormanlarından meydana gelen zararları karşılamak amacıyla oluşturulan fona aktarılacağı belirtildi.

 

FESTİVALİN TEMASI AKDENİZ KARDEŞLİĞİ OLACAK

 

Festivalin bu yılki temasının  Akdeniz Kardeşliği olarak belirlendiği ve Yunanistan’ın Rodos adasında gerçekleştirilen  Rodos Caz Festivali ile Kardeş Festival olarak karşılıklı sanatçı değişimi gerçekleşeceği belirtildi.

 

Yaklaşık 11 gün sürecek festivalde konserlerin  Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü,  Erkan Oğur Müzik Okulu, Mine Sanat Galerisi gibi mekanlarda verileceği ayrıca müzik atölyeleri düzenleneceği belirtildi.

 

 

Bazı etkinliklerin ücretsiz izlenebileceği festivalde konser ücretleri 55TL’den başlıyor ve aynı gün aynı mekanda olacak etkinlikler tek biletle izlenebilecek. Festival programı https://www.cazdernegi.org/festivals/bodrumcazfestivali adresinden takip edilebilir.

 

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali Programı:

 

1 Eylül 2021 Çarşamba 21:00- Açılış Konseri - Bodrum Kalesi
Kerem Görsev Trio ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası
Şef: Münif Akalın

 

5. Bodrum Caz Festivali’nin Açılış Konserinde özel bir proje ile Kerem Görsev Trio ile Muğla Büyükşehir Belediye Orkestrası sahne alıyor. Konser Bodrum Kalesi’nde Münif Akalın’ın şefliğinde gerçekleşiyor.

 

Sergi Açılışı:

3 Eylül 2021 Cuma 18:00 Mine Sanat Galerisi - Yalıkavak

Jazz Fragile –Design Studio: İrfan Aydın, Rana Aydın
 

Mine Sanat Galerisi veDesign Studio iş birliğinde sanatçılar İrfan Aydın ve Rana Aydın’ın çalışmalarının yer alacağı porselen heykel ve resim sergisi izleyiciler ile buluşacak. 30 Eylül’e kadar sürecek serginin Açılış Resepsiyonunda Murat Arkan caz dinletisi sunulacak.   

 

5 Eylül 2021 Pazar Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Murat Arkan 19:00

Deneyimli gitarist Murat Arkan, caz standartları ve kendi bestelerinden oluşan repertuarı ile cazın keyifli tınılarını dinleyicilerle Dibeklihan sahnesinde buluşturuyor.

 

 

 

Elif Sanchez 21:00

Müzisyen bir aileden gelen ödüllü ve başarılı vokal Elif Sanchez. 5.Uluslararası Bodrum Caz Festivali’nde ilk kez sahne alıyor. 

 

Sergi ve Ödül Töreni:

5 Eylül’de Dibeklihan’da yer alacak etkinlikler arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen Festival Tasarım Yarışması ödül töreni yapılacak. M.S.K.Ü. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilecek ve eserleri sergilenecek. Ayrıca tüm eserler dijital ortamda sergilenecek.

 

Caz Atölyeleri:

6 Eylül 2021 Pazartesi Erkan Oğur Müzik Okulu

Neşet Ruacan ile Caz Gitar Atölyesi

Erkan Oğur ile Perdesiz Gitarda Makamsal Bilgi Paylaşımı

 

 

7 Eylül 2021 Salı Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü

Eylül Çekirge | Electronic Live 19:00  

Tek kişilik sahne performansıyla dikkat çeken Eylül, canlı elektronik altyapıları, özgün şarkıları ve vokal tavrıyla etnik-elektronik tınıları buluşturuyor.


Süreyya Soyak ve Jülide Alpergin | Hay'dan Gelip Hu'ya Giden Şarkılar 21:00  

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali ‘Hay’dan  Gelip Hu’ya Giden Şarkılar’ projesiyle iki yetenekli müzisyen, Süreyya Soyak ve Jülide Alpergin’i ağırlıyor. 

 

 

8 Eylül  2021, Çarşamba 21:00 -

Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars  

Çok yönlü bir sanatçı, anlatıcı ve bir perküsyon üstadı olan Ayhan Sicimoğlu, Latin All Stars grubuyla vereceği konserde dinleyenleri eğlenceli bir yolculuğa çıkartıyor. 

 

9 Eylül 2021, Perşembe 21:00  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü  

Mauro Sigura Quartet

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali kapsamında İtalya’dan Mauro Sigura Quartet dinleyicileriyle buluşuyor. Akdeniz Kardeşliği teması kapsamında Türkiye’ye gelen grubun müziği evrensel ve kültürlerarası boyutuyla da ilgi çekiyor.

 

 

10 Eylül 2021, Cuma Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü 

Tanini Trio| Burçin Büke, Bilgin Canaz, Tahir Aydoğdu 21:00 

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Tanini Trio ile ney, piyano ve kanun buluşmasına ev sahipliği yapacak. 

 

10 Eylül 2021, Cuma Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü  

Petros Klampanis Trio | Dijital Konser  22.30

Kardeş Festival: Rhodes Jazz Fest 

 

5. Uluslararası Bodrum Caz Festivali ile Rhodes Jazz Festival Kardeş Festival projesi kapsamında Petros Klampanis, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde ve Youtube kanalımızda dijital olarak izleyicisiyle buluşacak.   

 

 

11 Eylül 2021, Cumartesi 21:00  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü  

Acoustic Latin Project | Sibel Köse, Kamil Erdem, Serdar Barçın 

 

Sibel Köse, Kamil Erdem ve Serdar Barçın, 5. Bodrum Caz Festivali’ne Acoustic Latin Project projesi ile katılıyor. 

 

 


 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI