Bugun...


İYİ Partili Ergün “Şoförlerin nakit sıkıntısını gündeme getirdi”
Tarih: 20-04-2020 15:35:53 Güncelleme: 20-04-2020 15:35:53 + -


İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, taksiciler, özel halk otobüsçüleri ve minibüsçülerin nakit sıkıntılarını Meclis’e taşıdı.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2020 15:35

İYİ Partili Ergün “Şoförlerin nakit sıkıntısını gündeme getirdi”

İYİ Partili Ergün “Şoförlerin nakit sıkıntısını gündeme getirdi”

 

ANTERHABER - İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, işleri durma noktasına gelen taksiciler, özel halk otobüsçüleri ve minibüsçülerin acil nakit desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

 

 ESNAFA DESTEK PAKETLERİ ÇÖZÜMSÜZ KALDI

 

Ergün bugün yaptığı yazılı açıklamada “Bütün dünya ile beraber ülkemizin de yaşadığı Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde, toplumsal hayatımızın ve ekonomimizin işlemesinde çok önemli rolleri bulunan esnafımıza  destek olmak hayati bir zaruret haline gelmiştir. Bakanlığınızın teşvikleri ile kamu bankaları ve özel bankalarca hayata geçirilen “Esnafa Destek Paketleri” uygulaması, esnaflarımızın sorunlarını çözmek açısından miktar ve yöntem olarak çok yetersiz kalmıştır. Birçok esnafımızın bu kredilere çeşitli sebeplerle başvuramaması ve başvuranlara da mevcut kredi limitinin yetersiz gelmesi günlük gelire bağlı olan bu esnaflarımızın ticari hayatlarını riske atmanın yanı sıra, bireysel hayatlarını ve aile yaşantılarını da zora sokmaktadır” diye konuştu.

 

ŞOFÖR ESNAFIMIZIN İŞİ DURMA NOKTASINA GELDİ

 

Ergün açıklamasının devamında “Özellikle salgını yavaşlatmak ve kontrol altına almak gayesiyle uygulanan sokağa çıkmama tedbirleri taksicilerimizin, özel halk otobüsçülerimizin ve minibüsçülerimizin işlerini durma noktasına getirmiştir. Bu sebeple, başka ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de bu esnaflarımızın ticari hayatlarının devam edebilmesi açısından kredi desteğinin yanı sıra nakit yardımı yapılması da elzem hale gelmiştir” diyerek aşağıda soruları yöneltti.

Bu bilgiler kapsamında

1- Bakanlığınızca, taksicilerimiz, özel halk otobüsçülerimiz ve minibüsçülerimize yönelik nakit yardımı yapılması hususunda bir çalışmanız var mıdır?

2- Eğer varsa, bu yardımların miktarı ne kadar olacaktır?

3- Nakit yardımı ile bu esnaflarımıza destek olmak gibi bir çalışmanız yoksa, mevcut destek paketinin limitini arttırmak ve ödeme koşullarını iyileştirmek açısından alternatif bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI