Bugun...


Eğlence sektöründe kapatmalar olabilir ama yaşın yanında kuruda yanmasın
Tarih: 02-09-2020 13:38:09 Güncelleme: 02-09-2020 13:45:09 + -


Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Bodrum’da kapatılan ve mühürlenen eğlence mekanları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Engin Kaplan “Pandemi sürecinde her gün değişen durumlar sebebiyle ufak tefek eksiklerin tolere edilmesi gerekmektedir. Buna rağmen kurunun yanında yaşın da yandığı bir durum ortaya çıkmıştır. Bu mağduriyetin ince bir çalışma ile hızla giderilmesi gerekmektedir” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 02-09-2020 13:38

Eğlence sektöründe kapatmalar olabilir ama yaşın yanında kuruda yanmasın

BESİAD Başkanı Engin Kaplan yaptığı açıklamada “Bodrum’un en önemli sektörlerinden eğlence sektörünün yaşadığı üzücü gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Durumun net bir şekilde doğrusunu ve eğrisini ayırt etmek maalesef giderek zorlaşmaktadır” diye konuştu.

 

KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELER OLMUŞTUR

Kaplan açıklamasının devamında ise “Kurallara uymayan, önlemleri hiçe sayan işletmeler olmuştur. Kurallara azami önem gösteren işletmeler olmuştur. Pandemi sürecinde her gün değişen durumlar sebebiyle ufak tefek eksiklerin tolere edilmesi gerekmektedir.  Buna rağmen kurunun yanında yaşın da yandığı bir durum ortaya çıkmıştır.  Bu mağduriyetin ince bir çalışma ile hızla giderilmesi gerekmektedir” dedi.

 

 

YANLIŞ MİSAL EMSAL DEĞİLDİR

Kaplan açıklamasına  şu sözlerle devam etti. “Bodrum Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sorunun çözümü için her türlü çabayı sarfetmiş ve elini taşın altına koymuştur. Bunu pandemi döneminin başlangıcından bu yana yakinen biliyoruz. Dolayısıyla bu konuda sürdürülen yanlış ve kırıcı iletişim yollarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Tam tersine bu durumun çözümsüzlüğe hizmet ettiğini ve tüm sektörün iletişim alanını işgal ettiğini düşünüyoruz. Başka alanlarda (antik tiyatro, oteller, plajlar vs) yaşanan sosyal mesafe hataları üzerinden bu konuya çözüm aramak doğru değildir. Yanlış misal emsal değildir. Hem turizm içeriğimiz hem de yarattığı ekonomik kaldıraçlar sebebiyle Bodrum için çok önemli olan eğlence sektörü bu belirsiz ve türbülanslı durumdan acilen çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

MEKANLARIMIZIN CANSUYUNUN KESİLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Kaplan açıklamasını “Yasalar dahilinde yönetilmesi gereken bu süreçte Bodrum Ticaret Odamızın da diğer kurumlarımızın da kullanabileceği tüm iletişim argümanlarını kullanması, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesinin elini kuvvetlendirecek alanlar açması büyük önem taşımaktadır. En kısa sürede sorunun çözülmesi, kurallara uyan, Bodrum ile özdeşleşmiş, binlerce insana istihdam yaratan kıymetli mekanlarımızın can suyunun kesilmemesi dileklerimizle.” Sözleri ile bitirdi.

Bodrum’da son bir ay içerisinde pandemi kurallarına uymayan yaklaşık 20 mekan kapatılmıştı.

 

İLGİLİ HABER : https://anterhaber.com/bodrum-da-coronavirus-kapatmalari-devam-ediyor-9-mekan-muhurlendi/8432/




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI