Bugun...


Yunanistan tatile çıkacak vatandaşlarına 120-300 euro arasında yardım yapacak
Tarih: 21-05-2020 15:14:21 Güncelleme: 21-05-2020 15:14:21 + -


Yunanistan Turizm Bakanı Harris Theocharis, “ Yeniden turizm”’ başlığı altında hazırlanan planı açıkladı “İç turizm ve yerli turist her zaman önemli tatile çıkacak ve en az 4 gecelik konaklama yapacak yerli turistlere en az 120 Euro destek verileceğini “ söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 21-05-2020 15:14

Yunanistan tatile çıkacak vatandaşlarına 120-300 euro arasında yardım yapacak

Yunanistan tatile çıkacak vatandaşlarına 120-300 euro arasında yardım yapacak

 

AB ülkeleri turizm sezonunun açmaya başlarken yerli turiste destek paketi hazırlayan komşu Yunanistan’ da “Yeniden Turizm “ başlığı altında turiste destek paketi açıklandı.

 

 

YERLİ TURİSTE 120 EURO DEĞERİNDE E-KUPON VERİLECEK

 

Yunanistan Turizm Bakanı  Harris Theocharis, 2020 turizm sezonunda destinasyonlara ve turizm işletmelerine daha fazla Yunanlı çekmeyi amaçladıklarını ve  iç turizmi desteklemek amacıyla yurttaşları parasal katkı sağlanacağını belirterek  “İç turizm, bu dönemde her zamankinden daha da önemli. Yaptığımız yeni sosyal turizm çalışmasının 30 milyon Avro ile finanse edileceğini belirtmek istiyorum. Bu çalışma kapsamında otelde en az 4 gecelik konaklama yapanlara 120 Avro değerinde e-kupon verilecek. Bu turizm destek paketinden en az   250.000 yurttaşın yararlanmasının bekliyoruz. Otellerimizde ise  bu yıl iç turizmde hedef en az 1 milyon geceleme yapılmasını sağlamak . Ayrıca, özel sektör çalışanları için 300 Avro değerinde kurumsal tatil seyahat kuponu verilecek” dedi.

 

 

YUNANİSTAN’A TURİST GÖNDERECEK ÜLKELER BELİRLENDİ

 

Yunanistan’da dış turizmin ise 15 Haziran tarihinde başlayacağı açıklandı. Yunanistan’a 15 Haziran tarihinden itibaren turist gönderecekler ülkeler ise  Kıbrıs, İsrail, Çin, Japonya, Avustralya, Norveç, Danimarka, Avusturya, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya. , Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti olarak açıklandı. Bu ülkelerden gelecek turistlere test ve karantina uygulaması yapılmayacak.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI