Bugun...


Görüntüler Sulukule’den değil karantinadaki Yunanistan’dan...
Tarih: 16-04-2020 13:05:01 Güncelleme: 16-04-2020 13:16:01 + -


Komşu Yunanistan ‘ın Gümülcine kentinde yaşayan Romanların karantinaya rağmen yaptıkları nişan ve eğlence töreni dünyada şok etkisi yarattı. Romanların önde gelen liderlerinden Giannis Dumopolos tüm Yunanistan’dan özür diledi.

facebook-paylas
Tarih: 16-04-2020 13:05

Görüntüler Sulukule’den değil karantinadaki Yunanistan’dan...

Görüntüler Sulukule’den değil karantinadaki Yunanistan’dan

 

ANTERHABER - Yunanistan’ın Komotini iline bağlı Gümülcine kentinde yaşayan Romanların kentin meydanında karantinaya rağmen düzenledikleri nişan töreni ve eğlence görenleri şok etti. Sosyal mesafenin olmadığı dans ve eğlencelerle Sulukule’yi aratmayan görüntüler Yunanistan’ı ayağa kaldırdı.

 

 

GÖRÜNTÜLER SULUKULE’Yİ  ARATMADI

 

Dünyayı şok eden görüntüler Yunanistan’ın Komotini iline bağlı Gümülcine kentinden geldi. 

Kentte yaşayan yaklaşık 800 roman aileden büyük bölümünün katıldığı ve Romanların önde gelen liderlerinden Giannis Dumopolos’un oğlunun nişan töreninde ki görüntüler İstanbul Sulukule’yi aratmadı. Zurnalar davullar eşliğinde birbirlerine sarılarak dans eden, sık sık öpüşerek sevinçlerini paylaşan Romanların görüntülerin yayınlanmasının ardından  Yunanistan’ı ve dünyayı şok etti.

 

 

ROMAN LİDERİ ÖZÜR DİLEDİ

 

Komoti Belediye Başkanı Giannis Garanis’in şikayeti üzerine olay yerine giden polis ekiplerinin kimseyi bulamadığı belirtildi. Görüntülerin yayınlanmasının ardından polis merkezine ifadeye çağrılan Dumopolos yaptığı açıklamada “Oğlum nişan yapmakta çok ısrar edince küçük bir eğlence düzenledik ama ortalık birden kalabalıklaştı duyan geldi, önce aile arasında küçük bir şey yapacaktık , sonra müzik ve eğlence olunca iş büyüdü. Bizde çok uzatmadık 35 dakikada nişan törenini bitirdik. Belediye başkanı ve vatandaşlarımızdan özür dileriz, yapmamamız gereken bir davranıştı, üzgünüz” dedi.

 

 

80 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

 

Yunan polisinin tespit ettiği nişanlanan çift ile birlikte yaklaşık 80 kişinin karantinaya alındığı ve 2 hafta evlerinden çıkmasının yasaklandığı belirtildi.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI