Bugun...


BOYD Başkanı Karcılıoğlu: Bu kadar turist geldiyse biz niye göremedik
Tarih: 25-08-2020 15:30:58 Güncelleme: 25-08-2020 15:30:58 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (BOYD) Serdar Karcılıoğlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un dün akşam bir televizyon proğramında turizm sektörü ile ilgili verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek "Gelen turist sayısı 500 binden fazla değil" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2020 15:30

BOYD Başkanı Karcılıoğlu: Bu kadar turist geldiyse biz niye göremedik

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (BOYD) Serdar Karcılıoğlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un dün akşam bir televizyon proğramında turizm sektörü ile ilgili verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek  “Kapılarını yirmi beş, otuz gün içerisinde açan Türkiye’ ye  Almanya ve Rusya’dan bu kadar sürede bu  kadar turist gelmiş olamazlar, geldilerse biz niye görmedik. Açıklamada bir gariplik var. Pandemiden sonra gelen turist sayısı 500 bin civarında” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (BOYD) Serdar Karcılıoğlu bugün anterhaber.com'a açıklama yaptı. Ersoy’ un açıklamalarına sert tepki gösterdi.

 

BU KADAR TURİST GELDİYSE BİZ NİYE GÖRMEDİK

Karcılıoğlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un dün akşam bir televizyon proğramında turizm sektörü ile ilgili bir takım rakamlar verdiğini belirterek “Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy NTV’ ye verdiği röportaj da ülkemize Temmuz ayı sonu itibariyle 5 milyon dört yüz yirmi bin Turist girişi olduğunu, bunun yıl  sonuna kadar 11 milyonu aşacağını açıkladı. TUİK’in 2020 yılının ilk çeyreği için açıkladığı verilerini baz alacak olursak bu rakam kısmen doğru olabilir. Ancak kapılarını topu topu yirmi beş, otuz gün içerisinde açan başta Almanya ve Rusya’dan olmak üzere bu kadar kısa sürede bu kadar turist gelmiş olamaz, geldilerse nerelere geldiler, biz niye  görmedik” diye konuştu.

 

İŞİN ASLINI RAKAMLARLA ANLATTI

Karcılıoğlu açıklamasında  TUİK’in açıkladığı rakamlara göre yurt dışından  Ocak ayında 2 milyon 287 bin 010 kişi , şubat ayında 2 milyon 196 bin 453 kişi ve Mart ayında 718 bin 097 ve toplamda 5 milyon 201 bin 560 kişinin geldiğini belirterek “Temmuz 2020 itibariyle sayın Bakan’ ın açıkladığı turist girişi Toplamda 5 milyon 452 bin. Yani aradaki  fark 250 bin 440 turist . En doğru açıklama bu olmalıydı…

Zira büyük bir moral ve motivasyon bozukluğu içerisinde olan tüm sektör paydaşlarımızı ilgilendiren sayılar Covid-19 un neden olduğu Pandemi ilanından sonra” dedi.

 

İNSANLAR GEREKSİZ ÜMİT VE UMUT İÇERİSİNE GİRMEMELİ

Bodrum’daki birçok turizmcinin bu gerçeğin farkında olduğunu belirten BOYD Başkanı Karcılıoğlu “Bakan gerçekleri söylemeliydi. Söylemeliydi ki hem insanlar gereksiz “Ümit ve umut” içerisine girmesinler, hem de Beştepe den sektöre bakış açısının gerçek ve doğru adımların atılması sağlansın. Temmuz başı ile belirtilen sınır açılımlarından Ağustos un son haftasına girerken Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Polonya’dan gelen turist sayısı 300 bin civarlarında, yani yaptığımız tüm adımlar, bütün çabalar, koşuşturmalar sonucunda getirebildiğimiz yabancı turist sayısı 500 binleri geçmiyor. Sezon uzasa da uzamasa da ülkemize gelecek turist sayısı bir milyonu aşmayacağı bir gerçektir, sektörde hesaplarını buna göre yapmalı” ifadelerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI