Bugun...


Karikatürist Kürüz son yolculuğuna kır çiçekleri ile uğurlandı
Tarih: 25-04-2020 18:02:22 Güncelleme: 25-04-2020 18:02:22 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün yaşamını yitiren ünlü karikatürist Murat Kürüz bugün son yolculuğuna uğurlandı. Kürüz son çizgileri ve kızlarının getirdiği kır çiçekleri ile toprağa verildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2020 18:02

Karikatürist Kürüz  son yolculuğuna kır çiçekleri ile  uğurlandı

Karikatürist Kürüz karikatürleri ve kır çiçekleri ile uğurlandı

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde çizen ardından 1985 yılında Limon dergisini üç arkadaşı ile birlikte kuran evli ve iki çocuk babası ünlü karikatürist Murat Kürüz dün öğle saatlerinde  mide kanseri ve yoğun zatürre nedeni ile Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşamını   yitirmişti.

 

 

KIR ÇİÇEKLERİ VE KARİKATÜRLERİ İLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Kürüz bugün akşam saatlerinde Ortakent Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene Kürüz’ün kardeşi Ümit Kürüz , kızları  Gizem ve Burcu Kürüz ile iki yıl önceki yerel seçimlerde İyi Parti Bodrum Belediye Başkanı Adayı olan mehmet Tosun ve İyi Parti yöneticisi Mehmet Onur Şahbaz ile yakınları katıldı. Belediye Başkan Adayı Tosun’un son yerel seçimlerde Kürüz tarafından çizilen Tosun’u anlatan ve seçim kampanyalarında kullanılan karikatürleri ile katıldığı görüldü.

 

 

KARİKATÜRLERİ İLE BODRUM’U TANITMIŞTI

 

Tosun yaptığı açıklamada “murat ağabey çok değerli bir çizerimizdi, 3 yıl önceki yerel seçimlerde birlikte çalışmış, beni , partimi ve en önemlisi Bodrum çizgileri ile tüm Türkiye’ye tanıttı. Değerli bir büyüğümüzü yitirmenin acısını yaşıyoruz” dedi.

Kürüz’un toprağa verilmesinin ardından sosyal mesafede dualar okundu. Mezarına çiçek bırakan kızları ve erkek kardeşi dakikalarca mezarının başından ayrılamadı.

 

 

ÜÇ YIL ÖNCE BODRUM’A YERLEŞMİŞTİ

 

Üç yıl önce Bodrum’ un Konacık mahallesine yerleşen Kürüz yaklaşık bir yıldır mide kanseri ile mücadele ediyordu. Kürüz Gırgır ve Fırt dergilerinde 1977 yılında çizmeye başladı. 1985 yılında Limon dergisini dört arkadaşı ile kurdu. Sabah gazetesinde sekiz sene sürekli karikatür çizdi. Birçok derginin yönetmenliğini ve yönetmen yardımcılığını yaptı. Ulusal Radyo Tv'de Türker İnanoğlu ile altı sene çalıştı. Birçok dizifilme yazar olarak imza attı. Portakal Filmcilik şirketini kurup Başta 159 bölüm süren Gurbetçiler dizisini yazdı. Beş kitabı yayımlandı. Yurtiçinde ve dışında resim sergisi açtı. TRT Çocuk kanalında Karikatür Okulu adında bir programın yapımcısı ve çizerliğini yaptı.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI