Bugun...


CHP’ li Girgin “Ne maske ne kolonya dağıtabildiler
Tarih: 24-04-2020 12:19:43 Güncelleme: 24-04-2020 14:08:43 + -


CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin maske konusunda vatandaşın hala sıkıntı çektiğini belirterek "iktidar ne maske dağıtımını becerebildi ne de kolonya dağıtmayı, tek becerebildikleri vatandaşa iban numarası vermek" diyerek bir taraftan maske satışının yasaklanması, bir taraftan da sosyal mesafe açısından maskesiz dışarı çıkmanın ve maskesiz çalışmanın yasaklanması sonucunda vatandaşların iki arada kaldığını ve mağdur olduğunu ifade etti.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2020 12:19

CHP’ li Girgin “Ne maske ne kolonya dağıtabildiler

CHP’ li Girgin “Ne maske ne kolonya dağıtabildiler tek becerdikleri iban numarası vermek”

 ANTERHABER - Girgin Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemi ile TBMM ‘ne  soru önergesi verdi.

 

Muğla CHP Milletvekili Süleyman Girgin zaten geçim sıkıntısı çeken vatandaşın dertlerine birde maske sıkıntısı eklendiğini , vatandaşın istediği maskeyi bulamadığını söyledi.Girgin Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemi ile TBMM ‘ne  soru önergesi verdi.

 

TEK BECEREBİLDİKLERİ VATANDAŞA İBAN NUMARASI VERMEK 

 

Sözcü’ye açıklama yapan Girgin, eczaneye maske almaya giden vatandaşın Eczaneden maske satışının yasak olduğu cevabını aldığını, sanayideki esnafın maskesiz çalışırsa ceza kesileceği şeklinde Jandarmadan uyarı aldığını, bankaya gidenlerin ise maskesiz bankaya alınmadıklarını söyledi. Girgin "Vatandaş ne yapsın, salgınla mı mücadele etsin, işsizlik ve açlıkla mı mücadele etsin, maske derdine mi düşsün, iktidar bir maskeyi bile dağıtmayı beceremedi, tek becerebildikleri vatandaşa iban numarası verme" dedi.

 

KAMU KAYNAKLARI YANDAŞLARA MI AKTARILIYOR?

 

Girgin "Sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstünü hariç tuttuğumuzda ülkemizde 47,5 milyon kişi yaşamaktadır. 47,5 milyon kişiye, ayda kişi başı 15 maske 712,5 milyon maskeye tekabül etmektedir. Salgın öncesinde maskelerin eczaneye geliş fiyatı 0,50 TL üzerinden hesapladığımızda ayda 356 milyon 250 bin TL gibi (eski parayla 356 trilyon 256 milyar) devasa bir rakama tekabül etmektedir" diyerek  maske alımlarının hangi yolla yapıldığını yazılı soru önergesiyle Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Girgin yaptığı açıklamada “Kamu kaynaklarının yandaş şirketlere ve tarikatlara nasıl aktarıldığını, ihalelerde yandaşların nasıl kayrıldıklarını herkes biliyor. Bu yüzden, kamu kaynaklarıyla alınacak maskelerin nasıl temin edileceği hakkında yazılı soru önergesi verdim ve şu soruları yönelttim” dedi.

1)            Yurttaşlarımıza 10 günde bir defa olmak kaydıyla 5 adet maskenin yeteceğini düşünüyor musunuz?

2)            Uzmanlar maskenin 2-3 saatlik bir kullanım süresi olduğunu belirtiyorlar. Zorunlu olarak çalışan işçilerimize 2 günde 1 maskenin yetmeyeceği aşikardır. Maskeler satın da alınamadığına göre işçilerimiz ne yapacaklar?

3)            Devletin dağıtacağı ücretsiz maskeyi ihale usulüyle mi alacaksınız yoksa doğrudan mı satın alacaksınız?

4)            Satın alacağınız maskelerin fiyatını ve temin sürecinin bilgilendirmesini şeffaf bir şekilde yapacak mısınız?

5)            Şu ana kadar dağıtılan maskeleri kimlerden hangi yolla ve kaç liralık birim fiyat ile temin ettiniz?

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI