Bugun...


ESNAFINA SAHİP ÇIK BODRUM PROJESİ, TANITILDI…
Tarih: 15-05-2020 16:43:23 Güncelleme: 15-05-2020 16:43:23 + -


Bodrum ilçesinde mart ayının ortalarından bu yana kapalı olan başta yiyecek içecek ve eğlence sektörü işletmecilerine destek olmak amacıyla “Esnafına Sahip Çık Bodrum Projesi” başlatıldı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2020 16:43

ESNAFINA SAHİP ÇIK BODRUM PROJESİ, TANITILDI…

ESNAFINA SAHİP ÇIK BODRUM PROJESİ, TANITILDI…

ANTERHABER - Proje de gidilen mekanlara önceden gönderilecek para miktarına göre esnaf tarafından yüzde 25 oranında indirim yapılacağı açıklandı.

 

İŞYERİ SAHİPLERİNİ RAHATLATMAK İÇİN PROJE HAZIRLANDI

 

 Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ nın desteği ile “Esnafına Sahip Çık Bodrum Projesi” ni tanıtmak amacıyla Bodrum Belediyesi bahçesin de basın açıklaması yapıldı. ”

 

Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez katıldı.

 

 

HERKESİ BU PROJEYE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM

 

Kocadon,  “Salgın günleri nedeniyle  yeme-içme sektörümüz büyük darbe aldı. Biz bu salgından sonra duyurular, bankalarla ilişkiler, kurum hizmetlerinin devamlılığı, toplantılar, faaliyetler başta olmak üzere pek çok lobi faaliyetini sürdürdük. Bugün de “Esnafına Sahip Çık Bodrum” projesini hazırladık 6 Nolu (Yeme-içme ve eğlence sektörü) Meslek Komitesi yaşanılan pandemi sürecinde işletmelerin yaşayacağı muhtemel sorunları öngörüp, ileriye dönük olarak zararların karşılanması İçin “Esnafına Sahip Çık Bodrum” projesini hayata geçiriyor. Amacımız  tüketicileri öncelikle üyelerimizden, daha sonra da tüm Bodrum’un yerel esnafından alışveriş yapmasını sağlayacak algıyı oluşturarak bir farkındalık projesi yaratmak” dedi.

Kocadon “ Örneğin bir müşteri sürekli gidip müdavimi olduğu işletmeye 1.000 TL (farklı bir rakamda olabilir)  destek verecek, işletme hizmet vermeye başladıktan sonra müşterimiz işletmede en fazla 1.250-TL bir harcama limitine sahip olabilecektir. Yani müdavimi olduğunuz işletmeye ön ödeme yaptığınızda, işletme açıldıktan sonra yüzde 25’e kadar bir indirim kazanacaksınız. Böylece hem esnafımız, hem de müşterimiz bu fırsatı değerlendirebilecektir. Böylelikle normale döndüğümüz günlerde avantajlar sunan işletmelerle bunlardan faydalanan müdavimler arasında şimdiden bir etkileşim yaşanacaktır. Tüm Bodrum esnafını ve kendini Bodrum’a ait hisseden herkesi, ülke çapındaki Bodrum sevdalılarını bu projeye katkı vermeye davet ediyorum” dedi. 

 

 

BU PROJE İLE ESNAFA CAN SUYU VERECEĞİZ

 

Ahmet Aras ise salgın tehlikesi Türkiye’de baş gösterdikten sonra gerekli önlemleri Belediye ve ilçedeki tüm kamu kurumları olarak aldıklarını belirterek, en büyük darbeyi yaklaşık 100 gündür kapılarını kapatan turizm, yeme-içme, eğlence ve konaklama sektörünün aldığını belirterek

 “Bizi bunca zamandır misafir eden Bodrum’un marka olmuş o güzel mekanlarını desteklemek lazım. Sizden kesinlikle sadaka istemiyoruz, nasıl olsa bu sektör açılacak ancak bu proje ile esnafa can suyu olarak ödeme yaptığınız zaman hesabınız 1000 TL ise biz sizden 750 TL alacağız” dedi.

Erdoğan Başeymez ise, Bodrum esnafının büyük zararda olduklarını açıkladı ve halkı bu projeye destek vermeye çağırdı.

 

 

 

EĞLENCE YERLERİ VE RESTORANLAR KAPANINCA HAYAT DURDU

 

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Atilla Serttaş “Mart ayında eğlence yerleri ve restoranlar kapanınca tüm hayat öldü. Yani siz ayakkabıcı, tişörtçü dükkanınızı da açamadınız. Bu sektörde Bodrum’da 150.000-180.000 kişi ekmek yiyor. 15 Mart’tan beri yeme-içme sektörümüz büyük zararda, bu yıl bizim mutlaka kredilerle desteklenmemiz gerekiyor. Uzaktan çalışma desteğinin 2021 Temmuz ayına kadar devam etmesini bekliyoruz” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI