Bugun...


Faizler düşürüldü, Bodrum ekonomisine yansıması nasıl oldu, piyasada hareketlilik olacak mı?
Tarih: 05-06-2020 17:46:06 Güncelleme: 05-06-2020 17:52:06 + -


Bodrumlu iş insanları Engin Kaplan ve Çiğdem Sururi faizlerin düşürülmesinin Bodrum ekonomisi üzerine olası yansımalarını anlattı. Faizlerin düşmesinden en çok hangi sektörler, nasıl etkilenecek.

facebook-paylas
Tarih: 05-06-2020 17:46

Faizler düşürüldü, Bodrum ekonomisine yansıması nasıl oldu, piyasada hareketlilik olacak mı?

Faizler düşürüldü, Bodrum ekonomisine yansıması nasıl oldu, piyasada hareketlilik olacak mı?

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki BESİAD (Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı ve ilçede yatçılık, inşaat ve e ticaret sektörünün önde gelen isimlerinden Kaplan İnşaat Limited Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı Engin Kaplan faizlerin düşmesinin iş dünyası için her zaman çok avantajlı ve daha da düşmesini beklediklerini belirterek “Ancak iş ve ekonomi dünyasında faizlerin düşmesi sadece sac ayağının bir bölümünü temsil ediyor. Faizlerin düşmesi , insanların borçlarını döndürmesi finans  yönetiminde atılacak adımların rahatlatılması açısından önemli ve destek verici bir gelişme.  Faizlerin düşmesi firmaların hayatta kalması için en büyük kaldıraçlardan biri” diye konuştu.

 

FAİZLERİN TEK BAŞINA DÜŞMESİ TAM YETERLİ DEĞİL

Allkaria, Kaplan İnşaat ve Karyalı Yatçılık şirketlerinin yöneticisi Engin Kaplan “Faizlerin düşmesinin tek başına tam anlamıyla yeterli olamayacağı gerçeğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü faizlerin dışındaki parametrelerin negatif seyretmesi iş ve ekonomi dünyasını belirli bir süre sonra yine zora sokacaktır. İnsanların önceliklerini tespit ederek ona göre adım atılması gerekir. Pandemi sürecinin çıkışında yeni normalleşme sürecinde Bodrum ve bölgesinde emlak sektöründe ciddi bir hareketlilik başladı. Ancak inşaat maliyeti ve arsa maliyetleri de en az 2-3 kat oranında yükseldi. Ev ve villa almak isteyen çok insan var, ancak maliyetlerin artması sektördeki fiyatları da ciddi oranda etkiledi. Faizlerin düşmesi uzun vadeli kredilerin açılması bu yönde olumlu olabilir. Otomotiv sektöründe ise artık otomobil bir yatırım aracı olmaktan çıktı, ihtiyaç haline geldi. Yani ihtiyacı yoksa kimse otomobile yönelmiyor. İş dünyası ile birlikte vatandaşın asıl ihtiyacının olduğu sektör ve alımlarda kolaylık gösterilmesi şart. Tüm iş dünyası için çok önem arz eden faizlerin düşmesinin konut ve inşaat sektörüne de mutlaka çok faydalı yansımaları olacaktır. BU olumlu bir gelişmedir. Bunun yanında satın alınan malın ve/veya gayrimenkulun maliyeti, satın alma gücü, satın alınan emtia ya da gayrimenkulun geri ödenebilecek olması durumu gibi diğer ayakların da sağlıklı işleyecek olması önem arz ediyor.” dedi.

 

 

EV ALMAYI DÜŞÜNMEYENLER BİLE EMLAK PEŞİNE DÜŞTÜ.

Bodrum’da yaşayan ve Re/Max Pasha Bodrum ofisinde Gayrimenkul Danışmanı olarak görev yapan Çiğdem Sururi , faizlerin düşmesinin 2. El otomobil ve emlak fiyatlarına artarak yansıyacağını belirterek “Ekonomi kuralı gereği alıcılar artacağından fiyatlarda yükselme gösterecektir. Emlak alım satım sektörüne hareketlilik zaten gelmişti özellikle bölgemiz için pandemiden kaçan artık büyükşehirlerde yaşamak istemeyen, imkan sahipleri sektöre hareketlilik katmıştı. Üzerine birde faiz oranlarının aşağı çekilmesiyle birlikte hareketlilik arttı. Emlak almayı düşünmeyenler bile, uygun şartlarla kredi kullanarak yatırım için ev aramaya başladı” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI