Bugun...


Çimento fabrikasındaki ölüme eylemle tepki gösterdiler
Tarih: 27-05-2023 11:15:26 Güncelleme: 27-05-2023 11:15:26 + -


Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapımı devam eden ve Muğlalıların yapılmaması için defalarca önünde eylem yaptığı çimento fabrikasında yaşamını yitiren işçi için eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Dev İş Sendikası Muğla Temsilcisi Güney Şirin “Patronların kazanması için işçiler ölümüne çalıştırılıyor. Yetkililere sesleniyoruz bu inşaatı durdurun” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2023 11:15

Çimento fabrikasındaki ölüme eylemle tepki gösterdiler

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yapımı devam eden çimento fabrikası inşaatında 11 Mayıs perşembe günü iş kazasında yaşamını yitiren 40 yaşındaki Yücel Kutlu’nun ölümüne dikkat çekmek için Dev Yapı İş Sendikası üyeleri ve Kutlu’nun yakınları tarafından fabrika önünde eylem ve basın açıklaması düzenlendi.

 

PATRONLARIN KAZANMASI İÇİN İŞÇİLER ÖLÜMÜNE ÇALIŞTIRILIYOR

Muğlalı çevrecilerin ve Deştin köylülerinin yapılmaması için defalarca önünde eylem yaptığı fabrikanın önünde konuşan Sendika Muğla Temsilcisi Güney Şirin yaptığı açıklamada 11 Mayıs Perşembe günü, Muğla Çimento AŞ 5 nolu alt taşeronu Kul Endüstriyel Makine Sanayi adlı firmada çalışan inşaat işçisi Yücel Kutlu’nun çimento fabrikasının 4.katından düşerek hayatını kaybettiğini belirterek “ Ülkemizde başta inşaat iş kolu olmak üzere birçok iş kolunda olduğu gibi iş kazası olarak kayıtlara geçti. Sermaye sınıfına tanınan sınırsız sömürü koşulları her gün emekçilerin hayatına mal olmaktadır. İşçilerin hayatını ne yazık ki kardan değersiz gören bir düzen içerisindeyiz. Bu düzenin normali patronların kazanması için işçilerin ölümüne çalıştırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yücel Kutlu yaşamını yitirdi

 

BUNUN ADI KADER OLAMAZ,  İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYETTİR

Şirin açıklamasının devamında ise “Her gün ortalama 5 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Patronlar ise her gün daha fazla sevecen sahip olurken bu katliamlardan "KADER" diyerek sıyrılıyorlar. Çünkü bu düzen onların düzeni. Ve bu düzen sermaye sınıfının menfaatlerini korumak için elinden geleni yapmaktadır. Bu yüzden işçi ölümleri politiktir. Bu yüzden işçi ölümlerinin tamamı iş cinayetidir. Sadece işçi ölümleri değil, işten kaynaklı meslek hastalıkları ve buna bağlı ölümler de iş cinayetidir. Bu bir iş kazası değil cinayettir.Bir inşaat işçisi olarak çok iyi biliyorum ki iş güvenliği ve işçi sağlığı dikkate alınarak çalışma yapılıyor olsa tüm iş cinayetleri önlenebilir.Bu önlemlerin alınmaması patronların kar hırslarından ve cezasızlıktan kaynaklanmaktadır. Yücel kardeşimizin ölümüyle ilgili açılmış bir soruşturma var mıdır? Yoksa binadan düşen bir canın 1 tuğla kadar kıymeti yok mudur? Devlet kurumlarının görevi patronları değil işçileri korumaktır.Fabrikada çalışan Emekçilere sesleniyoruz yalnız değilsiniz. Bizler sizinleyiz, birlikte güçlüyüz!..Yetkili kurumlara sesleniyoruz bu inşaatı durdurun!Bundan sonra yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan Muğla Çimento AŞ kadar sizlerde sorumlu olacaksınız…Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz.Doğamızı koruyarak…Ekmeğimizi zehirlemeden emeğimizle yaşamak istiyoruz: Muğla’da çimento fabrikası istemiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Sendika üyeleri eylem sonrası sessizce dağıldı.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI