Bugun...


Her türlü yasağa rağmen mangaldan vazgeçmiyorlar
Tarih: 08-09-2020 11:39:06 Güncelleme: 08-09-2020 11:39:06 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde kaymakamlık ve valilik yasaklarına rağmen ormana girmek, piknik yapmak ve mangal yapma yasaklarına uyulmaması vatandaşları isyan ettirdi. Vali Orhan Tavlı 18 Ağustos'ta alınan komisyon kararları ile Muğla ili ve ilçelerindeki ormanlık alanlarda piknik ve mangal yapılmasını yasaklamıştı.

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2020 11:39

Her türlü yasağa rağmen mangaldan vazgeçmiyorlar

Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığı tarafından ormanlık alanlarda piknik ve mangal yapmanın yasaklanmasına rağmen Torba Mahallesi barınak mevkiinde vatandaşların hem piknik hemde mangal yakmaya devam ettikleri görüldü.

Ormanlık alanda mangal yapanları defalarca uyardığını belirten emekli elektrik mühendisi Alev Cağdan (55) “Burası asırlık kızılcam ormanlarının bulunduğu alan ancak özellikle hafta sonlarında buraya gelenler yasak olmasına rağmen hem mesafe, maske kurallarına hemde piknik yapıp ormanlık alanda mangal yakma yasaklarına uymuyorlar. İşte facia böyle geliyor, hem sağlıkları pemde ormanlarımız tehlike altında” diye konuştu.

 

 

VALİLİK 18 AĞUSTOS’TA YASAKLAMA KARARI GETİRMİŞTİ

Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada Vali Orhan Tavlı’nın artan hava sıcaklıklarıyla birlikte orman yangınlarının  oluşma riskinin oldukça yüksek olduğunu ve bu konuda vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmaları gerektiğini söylediği belirtilerek  “Özellikle yaz mevsimi ve tatil sezonu olması sebebiyle vatandaşların yoğun bir şekilde mangal, semaver veya ocak yaktıkları, bu durumun da hava sıcaklığının yüksekliği ve kuru ot ile çalılık miktarının artmasına bağlı olarak orman yangınlarında artışa neden olduğu bu sebeple artan orman yangınları ile birlikte daha önceki tedbirlere ilave yeni tedbirler alındı” denildi.

 

YASAKLAR EKİM AYININ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Muğla Valiliği tarafından alınan kararlarda ayrıca şunlar belirtildi.

1) İlçe orman yangınlarıyla mücadele komisyonlarınca belirlenen ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen piknik yerlerinde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20:00’den sonra müsaade edilmeyecektir.

 

2)Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

 

3)Mülki amirliklerce ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir.

 

4) Mangal/semaver/ateş yakılmasına müsaade edilen piknik ve mesire alanlarına girişte uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirici mahiyette el ilanı veya broşür Orman Bölge Müdürlüğünce bastırılarak dağıtılacak, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine ait billboardlarda kullanılacak görseller, Orman Bölge Müdürlüğünce belirlenerek, dijital olarak ilgili kurumlara teslim edilecektir. Teslim edilen görsellere, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Belediyeler billboardlarında basılı veya dijital olarak yer verecektir. Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Yerel Yönetimler tarafından vatandaşlarımızın konuya ilişkin duyarlılığının artırılması sağlanacaktır.

 

5)Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyeler ile yukarıda belirtilen hususların kontrol edilmesi ve gerekli uyarıların vatandaşlarımıza yapılması sağlanacaktır.

 

İLGİLİ HABER:

https://anterhaber.com/mugla-da-her-turlu-ates-mangal-semaver-yakmak-havai-fisek-atmak-yasaklandi/8237/




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI