Bugun...


KÜDÜR 'DEKİ İSKELE KALKTI SANMIŞTIK, MEĞER YENİSİNİ YAPMIŞLAR..!
Tarih: 11-05-2020 12:36:16 Güncelleme: 11-05-2020 15:55:16 + -


Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak mahallesinde doğal ve arkeolojik sit alanı ve Akdeniz foklarının yaşam alanı Küdür yarımadasında ki son beach club iskelesi yıkım kararının ardından belediye ekiplerinin denetimin de kaldırıldığı açıklanmıştı. MUÇEP Bodrum Meclisi eş sözcüsü Güneş Şirin “Bu insanlar aklımızla alay ediyorlar, 2 hafta önce gözümüzün önünde zabıta ile kaldırdıkları iskeleyi yeniden yerine koymuşlar , hatta daha da genişletmişler” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2020 12:36

KÜDÜR 'DEKİ İSKELE KALKTI SANMIŞTIK, MEĞER YENİSİNİ YAPMIŞLAR..!

KÜDÜR 'DEKİ İSKELE KALKTI SANMIŞTIK, MEĞER YENİSİNİ YAPMIŞLAR..!

 

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi ‘nde koruma altında olan 1. Derece Doğal ve Arkeolojik Sit alanı Küdür yarımadasında bir beach cluba ait  iskele 30 nisan 2020 tarihinde Bodrum Belediyesi Fen ve İmar İşleri Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin denetiminde kaldırılmıştı.

 

 

KALDIRACAĞIZ DEDİKLERİ İSKELEYİ BÜYÜTÜP YENİLEMİŞLER

 

Zabıta ve fen işleri ekiplerinin göz önünde iskeleyi kaldıran Dodo Beach isimli beach clubın iskeleyi kaldırmadığı gibi yenilediği hatta büyüttüğü iddia edilirken çevreci ve doğa severler duruma isyan etti.

Bodrumlu çevreci ve aktivistlerden Cemile Demir (48) “Akdeniz foklarının barınma alanın da ki son iskelede kaldırılırken çok sevinmiştik, daha doğrusu belediye anons etmişti son iskele kalkıyor diye, Çünkü zaten burası kumsal plaj iskeleye gerek yok. Ardından iki hafta içinde iskeleye kaldırmadıklarını yenilediklerini görünce şok olduk. Burada defalarca eylem yapıp iskelelerin kaldırılmasını sağlamıştık,bu insanlar hem belediye hem de çevrecilerle resmen dalga geçiyorlar” dedi.

 

 

İŞLETME RUHSATI VE YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL EDİLMİŞ AMA BEACH CLUB SEZONA HAZIR

 

 

MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) Bodrum Temsilciliği eş sözcüsü Güney Şirin yaptığı açıklamada ise

“30 Nisan tarihinde yerel ve ulusal basında, ünlülerin uğrak yeri ünlü beach clup yerle bir edildi manşetleri atıldı. 3 tahtanın sökülmesinin büyük abartıyla manşetlere taşınmış olmasının akabinde sonuç kocaman sıfır. Uzun zamandır Küdür yarımadasının doğal ve kültürel yapısının korunması için mücadele ediyor olduğumuz için bizler de heyecanlandık. İşletme ruhsatı, yapı kayıt belgesi iptal edilmiş ve belediye ekipleri gözetiminde yıkımı yapılacağı ifade ediliyordu. Araya giren 3 günlük yasak sonrasında 4 mayıs itibari ile hergün yıkımın yapılıp yapılmadığını kontrol ettik. Maalesef basının fotoğrafında görüldüğünden 1 tek tahta parçasının dahi sökülmediğinin, aksine işletmede yenilenme çalışmalarının yapıldığını tespit ettik. Belediye ekipleri corana virüslü günlerde elbette zor koşullarda çalışıyorlar. Lakin Küdür çok hassas bir bölgemiz. Biraz daha hassas davranılmasını ve yıkımın devam ettirilmesini talep ediyoruz. Bizler takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI