Bugun...


CORANA VİRÜSÜNÜN TURİZME ETKİLERİNİ VE ÖNLEMLERİ ANLATTI
Tarih: 12-03-2020 08:15:39 Güncelleme: 12-03-2020 08:15:39 + -


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Corona virüsünün turizme etkileri hakkında şöyle konuştu:

facebook-paylas
Tarih: 12-03-2020 08:15

CORANA VİRÜSÜNÜN TURİZME ETKİLERİNİ VE ÖNLEMLERİ ANLATTI

CORANA VİRÜSÜNÜN TURİZME ETKİLERİNİ VE ÖNLEMLERİ ANLATTI

 

* 15 Nisan turizm açısından hassas bir tarih. Bu sebeple mümkünse yurtdışından Türkiye'ye olan turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi bizim açımızdan daha mantıklı geliyor.

* Bu bağlamda geçen sene kıyaslandığında turizm hareketlerini cezbettirmek yerine daha az turistin gelmesini sağlamak çok daha sağlıklı bir çözüm olacağına karar verdik.

* Dün sektör temsilcileriyle yaptığım toplantıda en geç bir hafta içerisinde sektörel desteklerle ilgili net bir açıklama yapacağız.

* Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarının Nisan sonrasına ötelenmesi gündemde. Bununla ilgili net açıklamayı da yarın netleştirmiş olacağız.

* Açılmamış olan oteller bu sene sezon başlangıcının Mart sonu değil de Nisan ayı sonu olarak planlamalarını öneriyoruz. Görüşmelerimizi yaptık. Onlarda üyelerine söyleyecekler.

* Önemli olan Mart ayında Nisan ayında bir sayı yakalamak değil sonrasında virüsün riskinin azalmaya başladığı dönemlerde gerçek sayıları yakalamak Türkiye açısından çok daha önemli.

* Birçok oteli bulunan otel birlikleri de özellikle zincir oteller aynı bölgede bir veya iki otelini açacak.

* Ağır vakaların yaşandığı cruise gemileri bu olaylara hazırlıksız yakalanan ilk gemilerdi. Şu anda uyguladıkları uluslararası bir sağlık protokolleri var. İçeriye aldıkları yolcularda belirli standartlar arıyorlar.

* Bizim için öncelikli olan geminin ve protokolün kendisi değil, bizim hangi ülkeye ne tür sınırlamalar uyguluyoruz o önemli. Yani yolcu profili bizi ilgilendiriyor. Gemi ikinci planda.

* Sağlık Bakanı Koca, burada şu eklemeyi yapıyor: “İtalya'nın önemli olduğu dönemde Kuşadası'na gelen bir gemiyi yanaştırmadık. Dinamik olduğumuzu, kararlı davranmış olduğumuzu bilmiş olun.”

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI