Bugun...


Bodrum'un kabusa dönen trafiğini deniz ulaşımı rahatlatacak
Tarih: 19-08-2020 15:36:22 Güncelleme: 19-08-2020 15:41:22 + -


Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaz aylarında kabusa dönen araç trafiğine çözüm bulmak amacı ile deniz yolu ulaşım projelerinin hayata geçirileceği açıklandı. CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün "Proje özellikle yaz aylarında hem kabusa dönen kara trafiğini rahatlatacak hemde birçok misafirimizin cennet koylarımızı daha yakından görme olanağı sağlayacak" diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2020 15:36

Bodrum'un kabusa dönen trafiğini deniz ulaşımı rahatlatacak

ANTERHABER - Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm eksenli sürdürülebilir deniz ulaşım modeli oluşturulması için GEKA ile protokol imzaladı. Proje ile Bodrum Yarımadası ve çevresinde uygun olan bölgelerde deniz hatları tespit edilecek ve bu hatlar için gerekli altyapı çalışmaları hazırlanarak yatırım yapılacak.

 

 

 BODRUM’DA ARAÇ TRAFİĞİNE ÇÖZÜM DENİZ ULAŞIMI OLACAK

 Muğla’nın turizm merkezlerinde yaz aylarında artan nüfus ve araç trafiğine çözüm noktasında Muğla Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımını canlandırmak için harekete geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi turizm eksenli sürdürülebilir deniz ulaşım modeli oluşturulması işi liman yatırım fizibilitesi için (GEKA) Güney Ege Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı.

 GEKA fizibilite çalışması için 199 bin TL hibe vereceği projede, Bodrum Yarımadası ve çevresinde uygun ve hareketli  olan deniz hatları tespit edilecek ve bu hatlar için gerekli altyapı çalışmaları hazırlanarak yatırım yapılacak. Bodrum Yarımadası çevresinde hayata geçecek proje ile Bodrum’un turizm noktaları arasında ve uygun yolculuk değerlerine ulaşılması sağlanacak.

 

 PROJE HIZLA DİĞER KIYI İLÇELERİNE YAYILACAK

 Proje kapsamında Bodrum- Akyaka, Bodrum- Marmaris gibi güzergâhlarında hizmet vermek hedeflendiği ve bu çalışmaların sonunda  bir deniz ulaşım modeli kurulacağı açıklandı.

 

 

 DENİZLERİMİZDEKİ ULAŞIM AĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün “İlimizde Bodrum başta olmak üzere yaz aylarında yerli ve yabancı misafirlerimizle ilçelerimizin nüfusu 2-3 katına çıkıyor. Birbirinden değerli ilçelerimizi görmek isteyen misafirlerimiz için karadan olduğu gibi denizden de ulaşım imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin Bodrum’dan Datça’ya araçlı feribot seferi düzenliyoruz. Muğla büyük bir coğrafya olduğu için sadece karadan değil deniz ulaşımını da kullanarak vatandaşlarımıza hizmet götürmek istiyoruz. GEKA ile birlikte deniz ulaşım modelleri için protokol imzaladık. Proje hem kabusa dönen kara trafiğini rahatlatacak hemde birçok misafirimizin cennet koylarımızı daha yakından görme olanağı sağlayacak" dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



Handan Altin / 19-08-2020 22:14:00

Ben bu projeyi duyduğuma çok sevindim. Çünkü burada oturan birisi olarak her gün bu soruyu kendime soruyordum. Hatta neden izmir- Bodrum arası bir feribot işlemez ki diye düşündüğüm de oldu? Umarım deniz taşımacılığı daha çok gündeme alınır. Üç tarafı denizle çevrili ülkemizde. Kolaylıklar diliyorum.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI