Bugun...


Güllük liman sahası 45 yıllığına özelleştiriliyor
Tarih: 14-09-2020 17:47:00 Güncelleme: 14-09-2020 19:44:00 + -


Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’ndeki liman sahasının 45 yıl süre ile özelleştirme kararı alındığı ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 14-09-2020 17:47

Güllük liman sahası 45 yıllığına özelleştiriliyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük Mahallesi’ndeki liman sahasının  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 45 yıl süreyle özelleştirme kararı alındı. Karara göre, Geçici teminat bedeli 1 milyon 500 bin lira olarak belirlenen ihaleye, 12 Kasım tarihine kadar teklif verilebilecek. 

 

45 YILLIĞINA ÖZELLEŞTİRİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB)’ nin resmi internet sayfası ile  Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

 

 

İHALE PAZARLIK USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlanın geçici teminat bedeli 1 milyon 500 bin lira olarak belirlenirken, ihale, pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek ve İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Gerçek ve tüzel kişiler ile ortak girişim gruplarının katılabileceği ve 12 Kasım tarihine kadar teklif verilebilecek olan ihaleye, yatırım fonları ancak ortak girişim grubuna dahil olarak iştirak edebilecek. Ortak girişim grubu sadece yatırım fonlarından oluşamayacak.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI