Bugun...


Güçbirliği: Bodrum’da emlak vergisi yüzde 700 arttı, vatandaşın kabusu oldu
Tarih: 27-05-2022 12:05:52 Güncelleme: 27-05-2022 12:05:52 + -


Bodrum'da emlak vergilerinin yüzde 700 oranında arttığını ve vatandaşın kabusu haline geldiğini belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan yaptığı açıklamada “Atasından, ailesinden kalan, yıllardır miras kalan ve yaşatmak için çaba sarf eden mandalina bahçesi için geçen yıl 5 bin lira emlak vergisi ödeyen vatandaşlarımız, bu yıl 40 bin lira ödüyor. Bu inanılmaz rakamı ödeyemeyen vatandaşlarımız, aile yadigarı mandalina bahçesini satıp, içi kan ağlayarak betona dönecek" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2022 12:05

Güçbirliği: Bodrum’da emlak vergisi yüzde 700 arttı, vatandaşın kabusu oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde emlak vergilerinin yüzde 700 oranında arttığını ve vatandaşın kabusu haline geldiğini belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı serdar Kayhan yazılı açıklama yaptı.

 

EMLAK VERGİSİNDEKİ ARTIŞ SADECE ULTRA ZENGİNLERE YARIYOR

Kayhan açıklamasında belediyenin emlak vergilerine yaptığı ve  yer yer yüzde 700’e varan fahiş artış, Bodrum’un en çok tartıştığı konu haline geldiğini belirterek “Emlak vergisinde yapılan fahiş artışın sadece ultra zenginlere yaradığını, ömrü boyunca birikim yapıp, güç bela bir mülk ya da arazi sahibi alan vatandaşların büyük mağduriyet yaşıyor. Tahsilatların başlamasıyla vatandaşların büyük tepki gösterdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

MANDALİNA BAHÇELERİ SATILIP BETONA DÖNÜŞECEK

Kayhan açıklamasının devamında ise “Atasından, ailesinden kalan, yıllardır miras kalan ve yaşatmak için çaba sarfeden mandalina bahçesi için geçen yıl 5 bin lira emlak vergisi ödeyen vatandaşlarımız, bu yıl 40 bin lira ödüyor. Bu inanılmaz rakamı ödeyemeyen vatandaşlarımız, aile yadigarı mandalina bahçesini satıp, içi kan ağlayarak betona dönmesine şahit olacak. Çünkü başka şansı yok. Binlerce Bodrumlu tam da bu durumda. Bodrum’u rant kapısı olarak gören ultra zenginleri bu vergiler etkilemez. Tam tersi onlar için bu büyük bir fırsat. Çünkü bu kişiler şimdi emlak vergisini ödeyemeyecek olanların mülklerini arazilerini satın alıp Bodrum’u daha da çok betona gömecek. Ayrıca bu artış oranları, aynı lokasyonda ki gayrimenkullarda dahi büyük farklara konu oluyor. Bodrum Belediyesi bu kabul edilemez kararla Bodrum’a büyük darbe vurmuştur” dedi.

 

BODRUM ZENGİNLERE FIRSATÇILARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan mevcut ekonomik koşullardan dolayı vatandaşlarımızın çok zor durumda olduğunu, Bodrum Belediyesi’nin bu akıl almaz zamla birlikte vatandaşa bir darbe daha vurduğunu belirterek  “Mağdur olacak binlerce vatandaşımız şimdi ne yapacağını, bu paraları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Bodrum zenginlere, fırsatçılara peşkeş çekiliyor. Buna göz yummamız mümkün değil” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI