Bugun...


Yunanistan'da albaylar cuntasına direnen bakan Ege Denizi’nde ölü bulundu
Tarih: 25-01-2021 12:11:06 Güncelleme: 25-01-2021 12:11:06 + -


Yunanistan’ın eski bakanlarından Sifis Valirakis’in Eğriboz Adası açıklarında kendisine ait tekneden yaklaşık bir mil açıkta ölü olarak bulunduğu açıklandı. Yunanistan’da albaylar cuntasına karşı verdiği mücadele ile tanınan ve iki kez yüzerek Arnavutlu’ğa kaçmayı başaran Valirakis’in ölümü üzüntü yarattı.

facebook-paylas
Tarih: 25-01-2021 12:11

Yunanistan'da albaylar cuntasına direnen bakan Ege Denizi’nde ölü bulundu

Yunanistan’ın PASOK Partisi lideri Andreas Papandreu’nın başbakanlığı döneminde farklı değişik bakanlıklarda görevde bulunan 78 yaşındaki Sifis Valirakis Pazar günü kendisine ait yelkenli tekne ile Eğriboz Adası’ndan Ege Denizi’ne açıldı.

 

 

TEKNESİ EGE DENİZİ’NDE ÇALIŞIR VAZİYETTE BULUNDU

 

Pazar günü akşam saatlerinde kendisine telefon ile ulaşmaya çalışan Valirarkis’in eşi ulaşamayınca sahil güvenlik ekiplerinden yardım istedi.

Eretria kentinden denize açılan sahil güvenlik ekipleri Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ve Kamu Düzenliği Bakanlığı yapan  Valirakis’in  teknesini 12 mil açıkta çalışır vaziyette buldu, ancak eski bakan teknede bulunamadı. Arama kurtarma çalışmalarına helikopterler, SAT komandoları ve denizcilerde katıldı. Valirakis’in cenazesi teknesi Pazinosi Adası kayalıklarına yakın bölgede bulundu.

Valirakis’in hareket halinde olan tekneden düşmüş olabileceği belirtildi. Valirakis’ in cenazesi otopsi için Atina’ya gönderildi. Olayın Yunanistan siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattığı belirtildi.

 

 

FİLM GİBİ BİR HAYATI VARDI

 

Yunanistan’da albaylar cuntasına karşı verdiği mücadele ile bilinen ve cuntadan iki kez yüzerek Arnavutluk’a kaçtıktan sonra yeniden Yunanistan’a dönüp siyasi mücadeleye devam eden Valirakis  1971 yılında Cunta’nın tutuklayarak Korfu Cezaevi’ne gönderdiğinde cezaevinden kaçıp tekrar Arnavutluğa sığınmış film gibi yaşamı birçok siyasetçiye örnek olmuştu. Verdiği röportajlarda “Ülke adına yapılacak çok işler vardı, diktatörlük karşıtı hareket ve mücadele, özgürlük ve demokrasi mücadelesi bizi bekliyordu, cuntaya karşı verdiğimiz mücadelede ülkemizi yeniden kazanmak zorunda olduğumuzu biliyorduk, ölüm dahil her şeyi göze almıştık” dedi. Valirakis cunta döneminde 5 kez tutuklandı.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI