Bugun...


Yunanistan alev alev yanıyor, kentler boşaltılıyor
Tarih: 27-07-2021 15:33:19 Güncelleme: 27-07-2021 15:33:19 + -


Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki orman alanda çıkan yangın nedeni ile Stamata, Dianysos ve Rodopi kentlerinde evler yandı. ÜÇ kent ve sekiz köyde evlerin boşaltıldığı belirtilirken, sivil savunma, orman ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra ordu yardıma çağrıldı.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2021 15:33

Yunanistan alev alev yanıyor, kentler boşaltılıyor

 Şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığı ev ve işyerlerinin yandığı belirtildi.. Yangın nedeniyle onlarca kentin karayolu ulaşımı kesildi. Yunanistan’ın Attika Bölgesi ve başkenti Atina’ya 23 km. uzaklıktaki Stamada ormanlarında bugün öğle saatlerinde başlayan yangın bölgede yaşayan insanlara kabus yaşattı. Köylerdeki çiftlik evlerinin yanması ve yangının geniş bir alana yayılması üzerine Stamata, Dionysos ile Rodopi kentleri ve sekiz köydeki insanların tahliye edildiği belirtildi. Bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına sekiz uçak, 50’ye yakın arazöz 300’e yakın asker ve itfaiyecinin müdahale ettiği belirtilirken birçok yerleşim yerini birbirine bağlayan karayollarının alevler nedeniyle bağlantısının kesildiği ve yolların araç trafiğine kapatıldığı belirtildi.

 

 

BÖLGE HALKINA SIK SIK UYARILAR YAPILIYOR

 

Sivil Savunma Bakanlığı sekreterliğinden yapılan açıklamada vatandaşlara oluşturulan kriz masasından telefonlarına gönderilecek mesajlar ve yapılacak anonslara uyulması belirtildi. Atina ve büyük illerden yüzlerce asker ve itfaiye aracının yangına müdahale için yola çıktığı belirtildi.

 

 

EVLER YANIYOR ŞEHİRLER BOŞALTILIYOR



Dionysos Belediye Başkanı Giannis Kalafatelis, yangının kontrol altına alınamadığını belirterek “Galini kasabasını şu anda boşaltmaya başladık, alevler Dianysos şehir merkezine doğru ilerliyor, vatandaşları bölgelerden uzaklaştırıyoruz ve herkesten acil yardım talep ediyoruz, durum tahmin edilenin çok ötesinde kötü” dedi.

Şu ana kadar 40’a yakın ev ve 34 otomobilin  hasar gördüğü yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI