Bugun...


Yunanistan geceyi sokakta ve çadırlarda geçirdi,300 ev kullanılamaz halde
Tarih: 04-03-2021 06:52:15 Güncelleme: 04-03-2021 06:52:15 + -


Yunanistan’da yaşanan 5 ve 6 şiddetindeki depremlerden sonra Teselya bölgesindeki vatandaşlar askerler ve sivil savunmanın kurduğu çadırlarda geceyi geçirdi. Bu sabaha karşı meydana gelen 3.9 şiddetindeki depremin ardından birçok kişi evlerinden dışarı çıktı. Bazı vatandaşların ise yanlarına battaniye ve yorganlarını aldıkları görüldü. Köylerde 300 ev, okul ve bazı kiliselerin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2021 06:52

Yunanistan geceyi sokakta ve çadırlarda geçirdi,300 ev kullanılamaz halde

Yunanistan’ın Teselya (Thessalia) bölgesinde meydana gelen depremler sonrası, artçıların da devam etmesinden dolayı bölge halkı evlerine girmekten çekindiği askerlerin ve sivil savunma ekiplerinin özellikle  Tırhala (Trikala) Yenişehir (Larissa) il sınırı bölgesinde bulunan Zarho köyünde en az 80 evde meydana gelen zarardan sonra yetkililerin de uyarıları ile vatandaşlar geceyi kurulan çadırlarda geçirdiği belirtildi. Trikala kentinde 300 vatandaş otellere yerleştirildi.

 

 

BU GECE YARISI 20 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

 

Bu gece meydana gelen 20’den fazla artçı deprem nedeniyle Elassano Kendi bölgesi ve köylerinde insanlar geceyi sokakta geçirdi. Sabaha karşı yerel saatle 2.43’de meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların battaniye ve yorganlarını alarak sokağa çıktıkları görüldü.Farkadona Belediyesinde yapılan toplantıda alınan karar gereği, vatandaşların rahatlaması açısından ne gerekiyorsa yapılacağı belirtilirken, diğer köylerde de ciddi sorunların bulunduğu belirtildi.

 

 

300’ÜN ÜZERİNDE EV KULLANILAMAZ HALİNDE

 

Yunanistan’ın Teselya (Thessalia) bölgesinde Yenişehir (Larissa) kent merkezinin 24 kilometre kuzeybatısında meydana gelen depremin ardından Devlet Bakanı Theodoros Livanios, Altyapı Genel Sekreteri Georgios Karagiannis ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros deprem bölgesine gitti.

Bir  İtfaiye helikopteri olası hasar ve acil müdahaleyi tespit etmek için daha geniş alanın havadan gözetimini gerçekleştirirken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (EMAK) insansız hava aracı ekibi, herhangi bir heyelan ve bina çökmesini haritalamak için bölgede çalışmalara başladı. Köylerde yaklaşık 300 ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Elassona’nın Mesohori köyünde enkaz altında kalan yaşlı bir kişi için kurtarma operasyonunun başarıyla tamamlandığı bir evin yanı sıra köydeki kilisede ciddi hasar meydana geldiği belirtiliyor. Tirnavos bölgesi Damasi köyünde bir okula da maddi hasar meydana geldi.

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI