Bugun...


BESİAD "İŞYERLERİ KAPATILAN ESNAF VE ÇALIŞANLARINA DEVLET DESTEĞİ ŞART"
Tarih: 18-03-2020 13:37:34 Güncelleme: 18-03-2020 13:37:34 + -


Bodrumlu iş adamları ciddi uyardı “Turizm ile geçinen kentte, kapatılan işyerlerine devlet desteği şart, alınacak önlemler bir an önce açıklanmalı”

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2020 13:37

BESİAD

 

 

ENGİN KAPLAN "KAPATILAN İŞYERLERİ, ESNAF VE İŞÇİLERİN GELECEĞİ ÖNEMLİ"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki iş adamları basın açıklaması yaparak , büyük bölümünün turizmden geçinde kentte kapatılan  işyerlerinde ki işçiler ve iş adamlarının devlet desteği olmadan ayakta durmasının mümkün olmadığı belirtildi. BESİAD Başkanı Engin Kaplan “Bodrumlu iş adamları olarak sağlık ve alınacak tedbirler konusunda yerel yönetim ve devletimizin yanında her türlü desteği vermeye hazırız, ancak turizm kenti Bodrum’da kapanan işyerleri, işçilere ve yüksek kira bedelleri ekonomiyi çok olumsuz etkileyecek devletimizden işçileri ve işvereni  rahatlatacak destek çalışmalarını bir an önce duymak öğrenmek istiyoruz” dedi.

 

 

DÜNYA VE İNSANLIK TARİHİ ÇOK ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇMEKTEDİR

 

BESİAD (Bodrum Esnaf ve Sanayicileri Derneği) Başkanı Engin Kaplan basın açıklaması yaparak corona virüs önlemleri ile ilgili olarak iş dünyası ve esnafın düştüğü ekonomik sıkıntıdan çıkmak için birlikte hareket edilmesini ve devletinde bu konuda destek olmasını ve alınacak önlemleri acilen açıklanmasını istedi. Kaplan dernek yönetim üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında  yaşanan süreçte “ İnsanlığın bir çok hayati kavramı yeniden sorgulayacağı ve yaşamımızın bundan sonrasına faydalı etkileri olan bir süreç olarak biteceğine inandıklarını belirterek “  Dünya ve tüm insanlık, tarihte benzeri olmayan bir sınavdan geçmektedir. Bu global ölçekte, bütün genel geçer kuralları alt üst eden bir sınavdır.

Biz bu sürecin sonunda tüm insanlığın değer yargılarını, varoluşu, ahlakı ve güç kavramını yeniden yorumlayacağına inanıyoruz. Bakmayı ve görmeyi unuttuğumuz ama hayati önem taşıyan, bedensel ve manevi temizliğin önemini hiç unutmayacağımız şekilde hatırlamamıza vesile olacağına inanıyoruz. Endişeliyiz ama umutsuz değiliz. Aksine bir çok unutulmuş değer yargısının ve kavramın tamir edilmiş şekilde hayatlarımıza yeniden dahil olacağına inanıyoruz” dedi.

 

BUNU FIRSAT BİLİP TATİLE GELMEK İSTEYENLERİ UYARIYORUZ

 

Kaplan açıklamasında “Bodrum en keyifli zamanlarda da en zor zamanlarda da öncelikli tercih edilen bir adrestir. Bu durum normal şartlarda bizler için bir ekonomik avantaj iken, bugün risk teşkil etmektedir. Bu zaman dilimini aynı zamanda bir tatil fırsatı olarak gören ve Bodrum’u tercih eden yerli ve yabancı tüm misafirlerimize evlerinde kalmalarını rica ediyor, hem kendilerini hem de ülkemizi korumak için en önemli mücadelenin bireysel olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Her şey yoluna girdiğinde, sağlık ve esenlikle mutlaka bir arada olacağız ve misafirlerimizi her zamanki gibi en iyi şekilde ağırlayacağız.  Ama bu günlerde herkesin en güvenli alanlarında, kapalı devre alanlarında kalmalarını öneriyor, önemle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

DEVLET TARAFINDAN FAALİYETLERİ DURDURULAN İŞYERLERİNE DESTEK ŞART

 

Engin Kaplan “ Ticari işletmelere getirilen zorunlulukların ekonomik sonuçları, bu yöndeki eylem planları ile ilgili bilgilendirme devletimiz tarafından ne kadar çabuk yapılırsa katılım ve hız o kadar artacaktır. Faaliyetleri devlet talimatıyla durdurulan ve/veya bu sürecin doğal sonuçları sebebiyle ekonomik olarak hayatına devam etme riski barındıran sektör ve işletmelere yönelik ekonomik çözümlerin bir an önce sunulmasını bekliyoruz. Bu hamlenin tüm işletmeleri ve halkı steril alanlar oluşturma, talimatlara uyma, ne gerekiyorsa o yönde mücadele etme konusunda motive edeceğine inanıyoruz. Ki bu faktör can kayıplarının olmaması için büyük önem taşımaktadır. Yerel yönetimimiz ile iletişim halindeyiz.

Bazı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerleri ile ilgili faaliyetlerini durdurma talimat ve/veya tavsiyeleri bulunuyor. Bu çok doğru ve gerekli uygulamayı destekliyoruz. Fakat bu durumun ekonomik sonuçları ile ilgili ne gibi planlamalar yapılıyorsa, bu konudaki bilgilendirmeler iş dünyasına ve esnafa hızla yapılmalı diye düşünüyoruz. Bu bilgilendirme ve iletişim hali, bu işyerlerimizin talimatlara uyma hızı ve kalitesini de yükseltecektir. İş yerlerimizde çalışan personellerimiz bu konudaki en önemli unsurdur. İnsanların kapanan iş yerlerinden ayrılmaları durumunda, maaşları, sigortaları, geçimleri, bakımları gibi bir çok toplumsal sorunu, ortaya çıkmadan çözmekte büyük fayda görüyoruz. Önerimiz faaliyetlerini durdurması gereken iş yerlerinin hayatta kalmaları için öngörülen ekonomik planın somutlaştırılıp, esnafın içinin rahatlatılması ve bu eylem planına daha motive bir şekilde dahil olmalarının sağlanmasıdır” dedi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI