Bugun...


ARAS "KAÇAK YAPILAŞMAYA DUR DEMEZSEK BODRUM'U KAYBEDİYORUZ"
Tarih: 24-04-2019 13:15:20 Güncelleme: 24-04-2019 13:15:20 + -


Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras (CHP) bugün belediye bahçesinde kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya başkan yardımcıları Önder Batmaz, Turgay Kaya, Ümmühan Yurt, zabıta amiri Tanju Aksu ve belediye yetkilileri katıldı. Belediyenin bahçesindeki basın toplantısına vatandaşlarda ilgi ile izledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2019 13:15

ARAS

BAŞKAN ARAS “KAÇAKLA YAPILAŞMA İLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras (CHP)  bugün belediye bahçesinde kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya başkan yardımcıları Önder Batmaz, Turgay Kaya, Ümmühan Yurt, zabıta amiri Tanju Aksu ve belediye yetkilileri katıldı. Belediyenin bahçesindeki basın toplantısına vatandaşlarda ilgi ile izledi.

İMAR BARIŞI BAHANE EDİLEREK KAÇAK YAPILAŞMA ARTTI.

Başkan Aras konuşmasına imar barışı ile  kaçak yapılaşmanın büyük bir hızla arttığını , 2017 ye kadar olan yapılaşmadan sonra oluşan kaçak yapılarında bundan fırsat bilerek daha da arttığını ve bu yönde mücadele başlatıldığını belirterek “Bodrum’un dağı , taşı, tepesi kaçak yapılarla doldu, mandalin bahçelerinin arasından toplu konutlar yükseliyor, deniz inanılmaz derecede kirlendi , denizin dibi bitti bizler mevcut durumdaki katı atık, yol, su ve kanalizasyon gibi sorunları çözmeye çalışırken imar barışı ile hızla artan kaçak yapılaşma Bodrum’a geri dönülemeyecek ve tarifi olmayan zararlar vermeye başladı.İmar barışı istismar edilerek doğa ve çevre tahribatı geri dönülemez bir hal aldı” dedi.

BODRUM’UN STANDARTLARINA HERKES UYACAK

Yaklaşık 50 vatandaşında ilgi ile izlediği toplantıda Aras 1 Nisan’ın Milat olduğunu belirterek “Kontrolsüz yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Güvercinlikte tespit ettiğimiz 4 kaçak binanın yıkımına şu anda başladık, kaçak yapılaşma sadece şahıs mülkiyetlerinde değil hazine ve devlet arazilerinde de var, onlarada müdahale ediyoruz. Her türlü kaçak yapılaşmaya karşı duracağız. Artık vatandaşımızın Bodrumluların bu kaçak yapılaşma ile yüzleşmesi gerekiyor. Belediyeden izin almadan ruhsat almadan yapılaşmaya gidenler var. Kimsenin Bodrum’un geleceğini karartmaya hakkı yok, bunu Bodrumlular yapıyorsa Bodrumlulara karşıda mücadele edeceğiz. Bodrum’da yaşanlardanda Bodrum’u korumak zorunda kalırsak , onuda yapacağız. Asla yatırıma karış değiliz doğru olan kentin mimarisine uygun doğaya ve çevreye zarar vermeyen yatırımların yanındayız. Tabiiki Bodrum büyüyecek ama bu bizim belirlediğimiz standartlar içerisinde olmalı, olacak. Burada mimarlar mühendislere de büyük görev düşüyor. Bodrum’un zararına olan projeleri yapmasınlar , yapılanlara imza atmasınlar” dedi.

KACAK YAPI WATSUP İHBAR HATTI

Avrupa yasalarında doğayı tahrip etmek insanlık suçudur, diyen Aras “Ruhsat dışı tüm yapılarla mücadele edeceğiz. Kaçakların tamamının bizim tarafımızdan tespiti zor. Bu nedenle vatandaştan destek bekliyoruz. Kaçak yapı ile mücadelede oluşturacağımız wats up İHBAR  hattına fotoğrafları çeksinler bilgileri versinler anında müdahale edelim. Amacımız gayri meşru işlerin önüne geçmek. İmar barışı ile başlayan istismarlara geçit vermemek” dedi.

YAZIN ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ OLABİLİR

Bodrum’da yapılaşma hazının çok büyük olduğunu belirten Aras “Aşırı yapılaşma nedeniyle yaz aylarında ne yazı kki elektrik ve su sıkıntısı çekebiliriz. Çünkü bunu karşılayacak alt yapı ne yazıkki yok. Trafolar kaldırmayacak. Bunu uzmanları söylüyor. Susuz ve elektriksiz kalabiliriz. Denizlerin dibi bitmiş durumda, böyle giderse her şeyimizi kaybedeceğiz.Bu nedenle bize kızsalarda o vermeselerde  kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. E kısa zamanda kaçak yapılaşma ile mücadele kampanyasını başlatıyoruz” dedi.

TURGAY KAYA “101 KAÇAK YAPI TESPİT ETTİK”

Aras’ın konuşmasından sonra kaçak yapılaşma ile mücadelede izlenecek hukuksal yolları anlatan imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya ise  mevzuat ile ilgili bilgi verdi şu anada kadar 01 adet kaçak yapı tespit edildiğini söyledi. Toplantıya katılan vatandaşlar Gündoğan plajı içerisinde b.eş kez mühürlenmesine rağmen devam eden inşaatın kullanır hale gelmesine rağmen yıkılmadığını , 16 bin TL: para cezası verilmesine rağmen mühürün sökülerek inşaatının devam ettiğini belirtti.

ARAS “ADALIYALI KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİZ”

 Gazeteci Rezzan Şebin’in Adalıyalı mevkiinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yapacağı turistik tesisin ÇED raporu toplantısı öncesinde belediyenin o bölgeye kesinlikle inşaat yapılıp yapılmaması konusunda tavrını öğrenmek istediğini belirtince Başkan Aras “Bu ÇED ile ilgili bilgimiz yok durumu inceleyelim karar verelim” dedi.

Toplantı basın mensuplarının soruları ile sona erdi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI