Bugun...


Milaslılara 225 bin maske dağıtıldı 125 bin adet daha dağıtılacak
Tarih: 04-05-2020 10:58:03 Güncelleme: 04-05-2020 10:58:03 + -


Muğla’nın 14 bin nüfuslu Milas ilçesinde pandemi hastalığı süresinde 225 bin maske dağıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 04-05-2020 10:58

Milaslılara 225 bin maske dağıtıldı 125 bin adet daha dağıtılacak

Milaslılara 225 bin maske dağıtıldı 125 bin adet daha dağıtılacak

Milas maske zengini oldu

ANTERHABER- Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat kimsenin maskesiz kalmayacağını belirterek “125 bin adet maske daha sipariş ettik, kimse maskesiz kalmayacak” dedi.

 

Muğla’nın Milas ilçesinde CHP ‘li belediyenin bugüne kadar 225 bin adet maskeyi ücretsiz dağıttı açıklandı. 140 bin nüfuslu ilçede ayrıca 95 bin çift eldiven dağıttıklarını belirten CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat ayrıca 125 bin maske siparişi verdiklerini söyleyerek “Bunların dışında bir kadınlarımızın evlerinde gönüllü olarak diktikleri ve dağıttığımız maskeler var. Halkımızın sağlığı için kentin her noktasında hijyen çalışmalarını sürdürüyoruz. 132 mahallemizde parklar, caddeler,  sokaklar, camiler, sağlık kuruluşları, bankalar, eczaneler, iş yerleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları binalarında korona virüse karşı dezenfektan çalışmasını sürdürüyoruz.  Çalışmalar kapsamında 2 bin 500 kilo klorak, 550 kilo dezenfektan kullanıldı” dedi.

 

 

Belediye, ayrıca koronovirüs salgını nedeniyle işini kaybeden, iş yerlerini açamayan ve maddi zorluk içerisinde kalan vatandaşlarını da unutmadı. Gelen yardım müracaatları değerlendirilerek, hazırlanan  842  adet erzak kolisi Sosyal Destek Hizmetleri personeli ile vatandaşların evlerine kadar ulaştırıldı. Oluşturulan komisyon tarafından belirlenen 210  vatandaşa  Nakdi yardım verildi.

 

Koronavirüs’e karşı Türkiye’de tedbirlerin alınmaya başlandığı 16 Mart tarihinden beri Milas Belediyesi olarak kararlı ve etkin bir mücadele içerisinde olduklarını dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat  “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatı olumsuz etkileyen ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Covit-19 virüsü ile tüm imkanlarımız ve personelimiz ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz tüm mahallelerimizde dahil olmak üzere cadde, sokak ve parklarımızda dezenfektan çalışması yürütüyor. Ayrıca hiçbir kurum ayrımı gözetmeksizin, okullarımız, camilerimiz, sağlık kuruluşlarımız, bankalarımız, eczanelerimiz, kamu binalarımız da rutin şekilde dezenfektan ediliyor. Bu kapsamda 2 bin 500 kilo klorak, 550 kilo dezenfektan malzemesi kullandık. Pazar yerlerine girişlerde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımımızı ilk günlerde başlatmıştır. Şimdi evlerine kadar götürmeye başladık” dedi.

 

Bu zor süreçte Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile işbirliği içerisinde Milas’ta faaliyet gösteren terzi esnaflarla çalışmaya başladıklarını da ifade eden Başkan Tokat, “Tüm malzemeleri Milas Belediyesi olarak biz alıyoruz, terzilerimizde belli bir ücret karşılığında maskeleri dikiyorlar. Hem biz daha ucuza maske temin etmiş oluyoruz hem de esnafımıza destek sağlıyoruz. Milas Belediyesi olarak ekonomik anlamda zor bir süreçten geçen esnafa bu zor süreçte esnafımıza da kolaylık sağlıyoruz. Alınan tedbirler gereği işyerlerini kapatmak zorunda kalan kiracılarımızdan kira almıyor, kira sürelerini kapalı kaldıkları süre kadar uzatıyoruz. İcra takiplerini askıya aldık, esnek mesai sistemine geçtik. Bu zor günleri en kısa sürede atlatabilmemiz için biraz daha sabredip evlerimizde kalmamız, kurallara uymamız gerekiyor. Milas Belediyesi olarak halkımızla birlikte biz bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI