Bugun...


BUGÜN, DÜNYA DANS GÜNÜ. İSKELE MEYDANINDA..
Tarih: 29-04-2019 10:23:51 Güncelleme: 29-04-2019 11:06:51 + -


Bodrum Dans Kulübü’ nün Öncülüğünde bu gün saat 19:00 da İskele meydanında 29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlama Şenliği yapılacak.

facebook-paylas
Tarih: 29-04-2019 10:23

BUGÜN, DÜNYA DANS GÜNÜ. İSKELE MEYDANINDA..

DÜNYA DANS GÜNÜ İSKELE MEYDANINDA

Bodrum Dans Kulübü’ nün Öncülüğünde bu gün saat 19:00 da İskele meydanında 29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlama Şenliği yapılacak.

Bodrum sosyal hayatına yaptığı olağanüstü organizasyonlar ile damgasını vuran  Bodrum Dans Kulübü’ nün başkanı Fatih Özvezneci “Dünya Dans Günü, UNESCO‘nun önde gelen performans sanatları partnerlerinden Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) tarafından 1982 yılında tanıtılan ve o zamandan bu yana 29 Nisan’da kutlanan bir gün. Her yıl Dünya Dans Günü’ne özel bir mesaj sunması için dans dünyasından bir isim elçi olarak belirlenmekte ve de ana Dünya Dans Günü etkinliği bizzat Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından hayata geçirilmekte. Bu yılki etkinliğe ise Havana (Küba) ev sahipliği yapıyor. Ve ilk kez bir değil, beş isim dans günü özelinde elçi ilan edildi.Bizde bu günü bu akşam saatlerinde çok renkli dans gösterileri ile kutlayacağız” dedi.

 

Bodrum Dans Kulübü tarafından “29 Nisan Dünya Dans Günü Kutlama Şenlikleri” organizasyonu gerçekleşecektir. 29 Nisan Pazartesi akşamı İskele Meydanında kurulacak dev sahnede gerçekleşecek şenlikte 31 adet dans gösterisi sunulacak. Bodrum’da faaliyet gösteren dans kulüpleri, dernekler, bale okulları ve MEB okullarındaki dans gruplarının katılımı ile gerçekleşecek şenlikte 5 yaştan itibaren tüm yaş gruplarının birbirinden güzel dans gösterileri sergilenecek.Baleden halk oyunlarına, Hip Hop tan Modern Dansa kadar birçok dans türünün sergileneceği şenlik 22.00 ye kadar sürecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Bodrum Belediyesi, Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Muğla Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü, Bodrum Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleşecek şenlikte ayrıca 10 ülkeden gelen 17 gönüllü genç, açılış dansı ile şenliğe renk katacak.

Müslüman ülkeler arasında ilk kez 2000 yılında Dünya Dans Gününü kutlayan Bodrum Dans Kulübü, o yıldan itibaren hiç ara vermeden bu özel günü kutlamaya devam etti ve bu yıl 20. Yıl kutlamalarını gerçekleştiriyor.

Dünya Dans Günü Kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI