Bugun...


Lokmacı Ana'dan Klarnet eşliğinde fidan dikimi
Tarih: 07-01-2021 12:57:50 Güncelleme: 11-01-2021 21:27:50 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde narenciye reçeli üretimi yapan ünlü Lokmacı Ana ve çocukları personeli ile fidan dikimi gerçekleştirdi. Reçellerinin dünyaya tanıttıklarını belirten Erdal Ayran fidan dikimi sırasında klarneti ile müzik ziyafeti çekti, 150 fidan toprakla buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2021 12:57

Lokmacı Ana'dan Klarnet eşliğinde fidan dikimi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi Karakaya Mevkii’ndeki Gargıcak Gavağı Gavak Dibi ‘ndeki yeşil alanda fidan dikim etkinliği düzenlendi. Bodrum’da lokması ve narenciye reçelleri ile ünlü Lokmacı Ana Havva ve çocuklarının birlikte gerçekleştirdiği fidan dikimine CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Gümüşlük Mahalle Muhtarı Zeki Pay, Lokmacı Ana çocukları ve personeli katıldı.


KLARNET VE MÜZİK EŞLİĞİNDE FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Fidan dikimi etkinliği öncesinde ve sonrasında klarneti eşliğinde müzik ziyafeti veren reçel üreticisi Erdal Ayran Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca Ağaçlar Ormana ve orman şarkılarını seslendirdi. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte aralarında fıstık çamı, okaliptüs, defne ve akasyalardan oluşan 150 fidan toprakla buluştu. Etkinlikle Franklin Roosvelt’in “Bir Ulusun Uygarlık Düzeyi, Üzerinde Yaşadığı Toprakların Ağaçlandırmasıyla Ölçülür” sözlerinin yazılı olduğu pankart asıldı.
Etkinlikte Bodrum Orman İşletme Şefiği’nde görevli iki ormancı tarafından fidan dikim teknikleri ve önemi hakkında bilgi verildi.

 

 

DOĞADAN KAZANDIĞIMIZI YİNE DOĞAYA VERİYORUZ

 

Etkinliği organize eden Erdal Ayran “Yaklaşık 25 yıldır doğadan kazandığımızı, yani narenciyelerden oluşturduğumuz reçellerimizi sadece Türkiye değil dünyaya pazarlıyoruz. Her yıl çevre temizliği ve fidan dikimi başta olmak üzere yaptığı bu tür etkinliklerle yine doğadan kazandığımızı doğamıza geri vermeyi amaçladık. Doğaya baktığımız, doğayı koruyup sahip çıktığımız sürece doğada bize sahip çıkmayı sürdürecektir” dedi. 
Fidan dikimi etkinliğini Ayran’ın klarnet eşliğinde çaldığı müziklerle sona erdi.

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI