Bugun...


BUGÜN AÇILAN SALI PAZARINA ESNAF VE VATANDAŞ İLGİ GÖSTERMEDİ
Tarih: 12-05-2020 15:04:46 Güncelleme: 12-05-2020 15:13:46 + -


Bodrum'da yaklaşık iki aydır ilk kez açılan tarihi Bodrum giyim ve eşya pazarına esnaf da vatandaş da ilgi göstermedi. Yerlilerin olduğu kadar yabancıların da büyük ilgi gösterdiği tarihi pazar da bugün tarihi sessizlik yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2020 15:04

BUGÜN AÇILAN SALI PAZARINA ESNAF VE VATANDAŞ İLGİ GÖSTERMEDİ

 

 

BUGÜN AÇILAN SALI PAZARINA ESNAF VE VATANDAŞ İLGİ GÖSTERMEDİ

 

ANTERHABER - Bodrum çarşı merkezinde kurulan tarihi Bodrum giyim ve eşya pazarı 7 mart tarihinde corona virüs salgını nedeniyle kapanmıştı.  Çarşı mahallesinde her pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren Muğla, Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir il ve ilçelerinden gelen yaklaşık 500 esnafın açtığı tezgahlarda yöresel halı ve kilimlerden, dokumalıklara, giysilerden el sanatları ve hediyelik eşyalara ve giysilere kadar yaklaşık 3500 ürün satışa sunuluyordu.

 

 

YUNAN ADALARININ DA İLGİ ODAĞI OLMUŞTU

 

Yaklaşık 95 yıldır kurulan  Bodrum pazarı Yunanistan’a ait Bodrum’ a komşu İstanköy (Kos), Leros, Kilimli (Kalimnos) adalarında yaşayan Yunanlı esnafın da büyük ilgisini çeker ve her Salı sabahı feribotlarla gelen Yunanlı esnaf ve vatandaşlar alışveriş yaptıktan sonra akşam feribotu ile geri dönerdi.

 

 

PAZARA ESNAF DA VATANDAŞ DA İLGİ GÖSTERMEDİ

 

Yaklaşık 2 ay aradan sonra bu sabah açılan pazara ilginin yok denilecek kadar az olması dikkat çekti. Sabah saatlerinde gelen birçok esnaf kalabalık göremeyince tezgahını açmadan geri döndü. Yaklaşık 20 esnafın tezgah açtığı pazara vatandaşlarda ilgi göstermedi. Çok az sayıda pazara gelen vatandaş ise tezgahların az olduğunu görünce geri döndü. Zabıta ekipleri pazara giriş noktasında vatandaşın ateşi ölçerek içeri girmesine izin verdi.

 

 

TARİHİ PAZAR DA  TARİHİ SESSİZLİK

 

Yaklaşık 25 yıldır pazarda tezgah açtığını belirten evli ve iki çocuk annesi 62 yaşındaki Nedime Çakır “Biz de bu sabah Pazar geldiğimiz de şok olduk. Kimse yoktu, 5-10 esnaf tezgahımızı açıp beklemeye başladık ama vatandaş gelmedi. Tezgahını açan esnafın üçte biri 65 yaş üstü olduğu için onlarda tezgah  açamadı. Tarihi Bodrum pazarı belki de tarihinde ilk kez bugün bu kadar az esnaf ve vatandaşı konuk etti. Gün boyunca gelen insan sayısı 100’ü geçmez, OYSA Kİ Bodrum Salı pazarımız dünyaca ünlüdür Bodrum a tatile gelen yabancı turist bu pazarı görmeden ülkesine dönmez, umudumuz önümüzdeki haftalar da” dedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI