Bugun...


Münci Karakaya "Destekte İncoming yapanlar göz ardı edildi"
Tarih: 03-05-2020 17:42:52 Güncelleme: 03-05-2020 17:47:52 + -


MTS Globe Genel Müdürü Münci Karakaya, Almanlar için duygusal güven oluşturulması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2020 17:42

Münci Karakaya

Münci Karakaya "Destekte İncoming yapanlar göz ardı edildi"

 

Münci Karakaya, Gm Talks’ta uçuşların başlangıç tarihi, devlet desteği ve Her Şey Dahil Sistem hakkında  özel açıklamalar yaparak ve kendi tahminlerini paylaştı.

Münci Karakaya, Jet2Holiday CEO'su Stewe Heapy ile konuştuğunu, 16 Haziran’a kadar İngiltere uçuşların devlet kararı ile yapılmayacağını belirtti. Karakaya, ''Sonrasında da biz kurum olarak Temmuz ve Ağustos’ta başlangıcın olacağına inanmıyoruz. Eğer Ağustos’ta açılırda Eylül – Ekim- Kasım ayları yaz sezonu kayıp kış sezonu uzarsa  o zaman çok güzel bir 2020 yılını geleceğini düşünüyoruz. Ağustos’ta açılırsa uçuşlar bize piyango vurmuştur. Ama şu an ki dinamikler artık tur operatörlerinin elinde değil, tamamen devletlerin elinde'' dedi.

Uçuşlar başlar ve sezon açılırsa ona göre çalışmalar yaptıklarınada değinen Münci karakaya, ''Diyelim ki Ruslar uçuşları açtılar,Türkler açacak mı? İngilizler açtılar, ingilizler ruslarla aynı otelde kalmayı kabul edecekler mi? yine bir anlaşma yapıldı, 'Almanya Türkiye arasında uçuş koridoru açıyoruz' denildi. Almanlar Türkiye’ye geldiler, O Almanlar bir İranlıyla, Rusla aynı otelde kalmayı kabul edecek mi? Burada detaylı anlaşmalar olmalı. Sonra ki süreçte oteller ve biz acenteler düşüneceğiz. Ama bu konuşulduğu kadar kolay olmayacak'' diye konuştu.

 

Almanlar için duygusal güven oluşturmalıyız


Almanya ve Türkiye arasındaki hava koridorunun oluşması ve olması halindeki neler olacağı hakkında da konuşan Münci Karakaya şunları söyledi: 

''Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Covid -19 hijyen değerlendirme formu var.  Eğer Almanlarla bir an evvel bir anlaşma yapacak isek kültür ve Turizm Bakanlığımızın hazırladığı bu değerlendirme formu  ne kadar iş yarayacağını tekrardan ele almalıyız. Almanya’dan en iyi sağlık kurumları ki  (TEMOS buna güzel bir örnek) otellerle anlaşma yapmalı ki Alman misafirlerin güvenini kazanmak daha kolay olsun. Yani misafirle otellerin duygusal bir güven ortamı oluşturması gerekiyor. Bunlar için de çalışmalar şimdiden başlanmalı.

 

 

Her Şey Dahil zararlı değil


Benim şahsi fikrim Her şey dahil zararlı bir konsept değil. Her Şey Dahil Sistemini Türkiye’den ayırırsanız ya da ayırmak zorunda kalırsanız bizim için iyi olmaz. Biz turizmin her koluna açılmak zorundayız. Her şey dahilin bir felsefesi var, iyi işler yapılıyor. Belki bu süreçten sonra daha çok dikkat edeceğiz. Bu yıl açılırsa ya da 2021 yılında açılırsa bazı tesislerinde daha ön plana çıkabileceğini düşünüyorum. 2020 ve 2021 Ege’nin ve şehirlerdeki apartların da önem kazanacağını düşünüyorum.

 

Geniş kapsamlı destek gerek


Türk seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin daha çok desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük tur operatörlerine verilen desteği saygı ile karşılıyorum ama devlet garantili Avrupa’da iş yapan ve Türkiye’ye müşteri gönderen adını saymayacağım herkes için yardımların verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de bizim gibi B2B iş yapan ama tur operatörü olmayanlarında göz ardı edilmesine de dayanamıyorum. Otellerimizin, tedarikçilerimizin hatta taşımacılığa kadar herkesin  desteklenmesi gerekiyor.

 

Daha etkili reklam kampanyası yapılmalı


Eğer, korona virüs bir noktada yok olursa aşısıyla ilacıyla şu andan itibaren çok daha etkili reklam kampanyası yapılmalı. Bizim işlerimiz iyi gidiyor. Ama Avrupa medyasında bunu görmüyoruz. Bu durumu değiştirmemiz gerek. Bunu Türk turizminin lehine kullanmalıyız. Halka ilişkiler için bir strateji geliştirip  o ülkelerin gündemlerine hücre hücre sızmak gerekiyor.''




Kaynak: turizmdays.com

Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI