Bugun...



Yunanistan Türk vatandaşlarına bir yıllık vize vermeye hazırlanıyor

Türk vatandaşlarına vize konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başkanlığında 7 Aralık’ta Selanik’te düzenlenecek toplantılarda ele alınacak.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2023 18:07

Yunanistan Türk vatandaşlarına bir yıllık vize vermeye hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis başkanlığında 7 Aralık’ta Selanik’te düzenlenecek Türk Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) öncesi Atina ve Ankara’daki hazırlıklara hız verilirlirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis’in 12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki görüşmelerinde, iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasını kararlaştırmaları çerçevesinde Selanik’teki YDİK toplantısında ticaret, turizm, doğal afetlere karşı mücadele gibi bir dizi anlaşmanın imzalanması için son rötuşlar yapılıyor.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitirs Keridis’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Ankara’da yaptığı görüşmeden sonra müzakereleri devam eden bu anlaşma taslağının ana hatları Yunan medyasına sızdı.

Mutabakat muhtırası başlıklı anlaşmanın taslağında, Türk vatandaşlarına Ege Denizi'ndeki Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis adalarında 1 yıl süreli kapıda vize uygulaması öngörülürken koronavirüs salgını öncesinde adalardaki kapıda vize uygulaması yalnızca 15 gün ile sınırlıydı.

Türk vatandaşlarına adalarda uygulanacak bu yeni vize kolaylığının gelecekte tüm Avrupa’yı da kapsaması için model oluşturacağı belirtilirken Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitirs Keridis geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ile görüşmesinde anlaşmanın detaylarını konuştu.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI