Bugun...



Yunanistan geri itmeleri arttırdı, BM’ler alarma geçti

BM, Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesindeki artış sebebiyle ‘alarma’ geçti.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2023 16:31

Yunanistan geri itmeleri arttırdı, BM’ler alarma geçti

Birleşmiş Milletler (BM), Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesindeki artış nedeniyle "alarm" durumunda olduklarını bildirdi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo, yaptığı açıklamada, Türk Sahil Güvenliğinin son raporlarını takip ettiklerini belirterek  , hem kara hem de deniz sınırlarına itilen Avrupa’daki mülteci ve sığınmacıların, sınır dışı edilme ve geri itilme sıklığının artması hususunda "alarm" durumunda olduklarını söyledi.


DEVLETLER SIĞINMA HAKKINA SAYGI GÖSTERMELİ
Bugün Yunanistan medyasında çıkan haberde, Söz konusu devletleri, bu faaliyetleri durdurmaya çağırdıklarını vurgulayan Mantoo, "Devletler, taahhütlerini yerine getirmeli ve yaşam ile sığınma hakkı da dahil temel insan haklarına saygı göstermelidir." dedi.
 

 

82 GÖÇMENİN ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI
Mantoo, 14 Haziran’da Yunanistan açıklarında 82 kişinin ölümüne sebep olan göçmenleri taşıyan teknenin alabora olması ve Yunanistan’ın, göçmenleri Türk kara sularına itmesine ilişkin soruya, "Bu trajik olayın ardından ortaya çıkan raporlar ve tanıkların ifadelerinden büyük endişe duyuyoruz." yanıtını verdi.
Olayla ilgili soruşturma açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Mantoo, soruşturmanın teknenin alabora olması ve trajik can kaybına yol açan koşulların tespit edilmesi için tarafsız ve bağımsız yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mantoo, söz konusu olayda etkilenenlere, soruşturma bağlamında seslerinin duyulması ve güvenliklerinin sağlanması için fırsat tanımasının önemine vurguladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI