Bugun...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ören Tekne İmal Çekek Yeri açılışını yaptı

Bodrum’daki tekne imalatçılarının güçbirliği ile 2012’de kurduğu 32 üyeli S.S. Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin inşaa ettirdiği Milas Ören’de yat imalat, bakım, onarım ve çekek yeri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tarafından hizmete açıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-12-2023 21:36:23 Tarih: 09-12-2023 21:32

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ören Tekne İmal Çekek Yeri açılışını yaptı

Milas Ören’de, Kemerköy Termik Santralinin yakınındaki 283 bin 71 metrekarelik hazine arazisinde yapılan tesiste 1200 yat çekilebilecek ve yılda 60 yat yapılabilecek.S.S. Yat İmalat Bakım Onarım ve Çekek Yeri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin kurucu başkanı Macit Gündoğdu, açılışta yaptığı konuşmada, “Çıktığımız yolda Bölgemizin çekek yeri, tekne imalat yeri ihtiyacını karşıladık. 32 çekek yerine 1200 e yakın yat kışlanacaktır. Kemerköy Termik Santralinin yakınındaki 283 bin 71 metrekarelik hazine arazisinde yapılan burada her yıl 60 yat imal edebileceğiz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk bayrağının denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasında yer aldığını, denizcilerin üzerindeki yükü paylaşmak için ÖTV'siz yakıt uygulamasını hayata geçirdiklerine dikkati çektti ve “AK Parti hükümetleri olarak bu gidişata 'dur' dediklerini dile getiren Uraloğlu, "2002 yılından bu yana bir deniz kaptanının oğlu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve kaptanlığında denizcilerimizin bahtını ak, yolunu açık etmek için çok önemli atılım ve politikalar gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz denetim ve uygulamalarla 2008'de beyaz listeye geçtik ve o günden bu yana beyaz listedeyiz." diye konuştu.

Yük ve yolcu taşıyan gemilere, ticari yatlara, hizmet ve balıkçı gemilerinde 2004 yılından itibaren ÖTV tutarını sıfıra indirdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar sektöre yaklaşık 11 milyar lira ÖTV'siz yakıt desteği verdik. Bugün ülkemiz 217 limanında 543 milyon ton yük, 12,4 milyon TEU konteyner elleçlenen, Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin'de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına giren, 85 tersanesiyle gemi siparişinde dünyada yedinci, 45,8 milyon dedveyt tona ulaşan deniz ticaret filosu ile dünya sıralamasında 12. sırada yer alan ve 1 milyonu aşan amatör denizcisi ve 138 bin gemi insanı ile dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasındadır. Gemi inşa sektörü emek yoğun niteliği ve oluşturduğu geniş faaliyet alanı ile ülkemizdeki istihdamın artmasına da önemli katkılar sağlamaktadır."

Bakan Uraloğlu, istihdamı önemli ölçüde artıran bu sektörde çalışan sayısının yüzbinlere dayandığını, yan sanayi çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde çok sayıda insana geçim kaynağı olan dev bir sektör haline geldiğinin altını çizdi.

 

 

"Politikalar geliştirdik ve özel sektör temsilcilerimizin önünü açtık"

Türk gemi inşa sanayinin son teknolojileri kullanan, çevreye duyarlı, yüksek kaliteli ve taahhütlerine sadık işi vaktinde bitiren özellikleriyle dünyada saygın bir yere sahip olduğunu anlatan Uraloğlu, "Biz tersaneciliğimizi tüm kıyılarımıza yayacak politikalar geliştirdik ve özel sektör temsilcilerimizin önünü açtık. Sayısal ve kapasite olarak geçmişten bugüne sektörümüze bakacak olursak 2002'de 37 olan tersane sayımız 85'e, yıllık üretim kapasitemizi ise 550 bin detveyt tondan 4,8 milyon detveyt tona yükselttik. Tersanelerimizdeki bakım-onarım hacmi de son 10 yılda yüzde 129 oranında artarak 35 milyon detveyt tona yükseldi." dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI