Bugun...



Ukraynalı askerler Rusya sınırında iki Yunanistan vatandaşını öldürdü

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş gerginliği hızla tırmanırken Ukrayna’dan Yunanistan’a gelen bir haber ülkeyi şok etti. Ukrayna askerlerinin sınıra yakın Granitna köyünde 2 Yunanistan vatandaşını öldürüldüğü iki kişinin ise yaralandığı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “Yunanistan vatandaşlarının Ukrayna askerleri arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışmada öldürüldüğünü” doğruladı.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2022 14:04

Ukraynalı askerler Rusya sınırında  iki Yunanistan vatandaşını öldürdü

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş gerginliği hızla tırmanırken Ukrayna’dan Yunanistan’a gelen bir haber ülkeyi şok etti. Yunanistan medyasında geniş yer alan habere göre Yunanistan Bakanlığı 2 vatandaşının çifte cinayete kurban gittiğini, 2 vatandaşında yaralandığını belirterek Yunanistan Dışişleri bakanı Nikos Dendias’ın, Ukraynalı Mevkidaşı Dmitro Kouleba ile temasa geçtiğini ve Yunanistan vatandaşlarının korunmasını istediği belirtildi.

 

SINIRA YAKIN BÖLGEDE 4 YUNAN VATANDAŞINA ATEŞ EDİLDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada “Doğu Ukrayna'da sınır hattının yakınında bulunan Granitna köyünde iki gurbetçinin ani ölümü ve iki kişinin ciddi şekilde yaralanmasından dolayı derin üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Ayrıca ölenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunarken yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Mevcut kanıtlara göre, çifte cinayetin failleri, yukarıdaki gurbetçilerle önemsiz bir nedenden dolayı ilişki kuran Ukrayna ordusunun üç askeri. Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ukrayna'daki Yunan Topluluğunun korunması gereğini bir kez daha vurgulamak için Ukraynalı mevkidaşı Dmytro Kuleba ile telefonda görüşme talebinde bulundu” denildi.

 

UKRAYNA’YI ACİL OLARAK TERK EDİN

Olayın üzerine acil olarak toplanan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Eğitim ve Dinler Bakanı Niki Kerameos, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Katsaniotis’in katıldığı toplantı sonrasında yapılan açıklamada “Ukrayna’da bulunan Yunanistan vatandaşlarının aciml olarak ülkeyi terk etmesi istendi”

 

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kouleba ile görüştü,

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI