Bugun...



Tenzor Cup başladı. Bodrum açıklarında nefes kesen yelken yarışı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan Tenzor International Cup Bodrum yarışları sağanak yarış ve rüzgar altında yapıldı, yelkenciler devrilen teknelerde zor anlar yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 08-12-2023 15:42

Tenzor Cup başladı. Bodrum  açıklarında nefes kesen yelken yarışı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan   ve Akyarlar Mahallesi İle İstanköy (kos ) arasındaki sularda düzenlenen Tenzor International Cup Bodrum yarışları sağanak yarış ve rüzgar altında yapıldı.

Bu  sabah saatlerinde yapılan açılış töreninde Bodrum Kaymakamı Mustafa ÇİT, yarışmanın ev sahibi ve organizatörü olan İstanbul merkezli AP Tesis Yönetimi A.Ş. yönetim kurulu başkanı Burak Zengin, yarışların uluslararası bağlantılarını yürüten yönetim kurulu üyesi Kate Tsepliaeva birer konuşma yaptı.

DÜNYA ŞAMPİYONLARIDA KATILACAK

Organizasyonun idari ve sportif direktörü Burak Zengin, yarışmanın Kış Serisi’nin her etabında Dünya şampiyonlarını ağırlayacaklarını ve yarışmanın final etabında ABD takımlarının da olacağını açıkladı. Bu amaçla her aşamada kaliteyi üst düzeyde tuttuklarını ve teknik açıdan olimpiyat yarışları seviyesinde bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Kate Tsepliaeva ise bir bölümünü Türkçe yaptığı konuşmasında Türkiye’de uluslararası bir yelken organizasyonu yaratmak üzere yola çıktıklarını anlattı.

5 etaplı yarışların ilk etabına aralarında Russin Bogotry ve Tenzor Team gibi Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarında dereceleri bulunan yerli ve yabancı 12 takım katıldı.

 

 

FIRTINA TEKNELERİ DEVİRDİ

Başhakemliğini Can Giray’ın yaptığı yarışmaların ilk gününe sağanak yağış damga vurdu. Rüzgârın gücünü etkileyen yağmur ilk günkü yarışların gecikmeli başlamasına neden oldu. Fırtana açık denized tekneleri devirince yelkenciler yarış ortasında zor anlar yaşadı. Cumartesi ve Pazar günü devam edecek yarışların ardından ödül töreni yapılacak.

 

 

* Tenzor International Cup Kış Serisi Etapları

1. Etap: 7-10 Aralık, 2023

2. Etap: 11-14 Ocak, 2024

3. Etap: 8-11 Şubat, 2024

4. Etap: 7-10 Mart, 2024

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI