Bugun...



Tarım Müdürü Saylak “Mucize görmek istersen bir tohum ek”

Bodrum’da bir okulda hayata geçirilen “Okuldaki Çiftlik" projesinde öğrenciler okul bahçesine meyve fidanları dikti.

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2024 21:48

Tarım Müdürü Saylak “Mucize görmek istersen bir tohum ek”

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile “Okuldaki Çiftlik" projesi başlatıldı. "Mucize görmek istersen bir tohum ek!" sloganı ile başlatılan proje kapsamında ülke genelinde 28 ili kapsayan projede her ilde bir okul ve bir sınıf belirlendi. Muğla’daki proje, Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu 5-B sınıfında gerçekleştirildi. Bugün meyve fidanlarının dikimi yapıldı. 

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın katıldığı etkinlikte öğrenciler tarımsal üretim ve su tasarrufu temasıyla yazdıkları şiirleri okudular. 

Ardından şeftali, kayısı, erik, üzüm, limon, portakal gibi meyvelerin fidanları, okul bahçesinde toprakla buluşturuldu, can suyu verildi. Okul bahçesinde yetişecek meyvelerin satışı yapılarak elde edilen gelirin yine okul için harcanacağı bildirildi. 

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Kent merkezlerindeki okullarımızda çocuklarımız ne yazık ki tarımdan uzak, bir meyvenin nasıl yetiştiğinden bir haber, bir yumurtayı kümesten nasıl toplamaktan ne yazık ki haberi olmadan büyüyüp geçiyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Millî Eğitim Bakanlığımız arasındaki işbirliği gün geçtikçe artıyor. Bu projedeki amacımız şu, siz sevgili çocuklarımız yani geleceğimizin, bir damla suyun, bir tane elmanın, bir incirin yetişmesi için neler yapmanız gerektiğini bu 3 yıllık süre boyunca hep birlikte göreceğiz. Dolayısıyla soframıza gelen bir domatesin veya meyvenin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar zor yetiştirildiğini yaşayarak, görerek öğreneceksiniz.”

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI