Bugun...



Savunma Bakan yardımcısı Hardalias İstanköy’den Bodrum’u izledi

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikolas Hardalias Lozan Anlaşması’na göre tek bir çivi dahi çakılması mümkün olmayan ancak Yunanistan tarafından silahlandırılan Ege’de 4 günde 18 adayı ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 15-02-2022 12:26

Savunma Bakan yardımcısı Hardalias İstanköy’den Bodrum’u izledi

Son olarak Bodrum’a altı mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki askeri birliği ziyaret ederek Bodrum kıyılarını gözetleyen Hardalias “Her bir küçük adacık ve kaya parçası dahi olmsa toprak bütünlüğünü ve ulusal bağımsızlığı korumakta kararlıyız, silahlı kuvvetlerimiz bu konuda potansiyel mevcudiyeti ile caydırıcı olmaya devam edecektir” dedi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Hardalias 4 gün süren Ege adalarında ki ziyaretlerini dün tamamladı. Hardalias’a Korgeneral Nikolaos Flaris ve üst düzey askeri yetkililer eşlik etti. Hardalias İstanköy adasından Bodrum’u izledi.

 

 

GÖZETLEME KULESİNDEN BODRUM KIYILARINI İZLEDİ

Son olarak Muğla ilinin Datça karşısındaki Sömbeki (simi) ile Bodrum’a altı mil uzaklıktaki İstanköy (Kos) Adası’na ziyaret eden Hardalias adadaki Skandarou gözetleme kulesinden Bodrum kıyılarını izledi.

 

4 GÜNDE 18 ADA VE 42 BİRLİK ZİYARET ETTİ

Hardalias Ege’de yaptığı 4 günlük ziyaretlerinde aralarında bazı kayalıklarında bulunduğu toplam 18 adadaki 42 askeri birliği helikopter ve sahil güvenlik botlarını kullanarak ziyaret etti. Aralarında İskiri, Bozbaba, Semadirek, Limni , Midilli , İpsara , Sömbeki (Simi), Sakız , Sisam,  Kelemez , Bulamaç (Farmakonisi), Nergisçik, Keçi (Psemiros) adaları ile Bodrum’a 6 mil mesafedeki Eşek (Agathonisi), Kilimli (Kalimnos) ve Kalolimnos adalarındaki askeri birlikleri denetledi.Adalardaki birlikler hakkında bilgi ve brifing alan Hardalias adalardaki güçlerini arttırmaya devam edeceklerini söyledi.

 

 

HER ADAYI HER KAYALIĞI KORUMAKTA KARARLIYIZ

İstanköy Adası’ndaki Ulusal Muhafız Taburları 80. Kıdemli Komutanlığı Karargahını, tarihi Sahil Güvenlik botu Antoniou’yu ziyaret eden Hardalias burada yaptığı açıklamada “Silahlı kuvvetlerimiz her an her zaman hazırdır. Bunun açık olduğunu ve herkes tarafından anlaşılmasını isterim, silahlı kuvvetlerimiz potansiyel mevcudiyeti ile her adanın her kayalık adacığın toprak bütünlüğünü ve ulusal bağımsızlığını sağlamakta ve güvenliğinin garantisi olmaya devam edecektir. Silahlı kuvvetlerimiz bu konuda caydırıcı olmaya devam edecektir” sözlerini kullandı.



 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI