Bugun...



ŞAHİKA ERCÜMEN’DEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 KIZ ÖĞRENCİYE DESTEK İÇİN 106 METRELİK DÜNYA REKORU!

Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, bu defa eğitimde fırsat eşitliği için rekor kırdı! Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile el ele vererek cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kız öğrenciye destek olmak için Ercümen, 17 Ekim’de Hatay Yayladağı’nda gerçekleştirdiği 3 dakika 2 saniyelik dalışta paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metrelik dünya rekoruna imza attı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 15:29

ŞAHİKA ERCÜMEN’DEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 KIZ ÖĞRENCİYE DESTEK İÇİN   106 METRELİK DÜNYA REKORU!

Bu kez öğrencilerin eğitimi için rekor kıran Şahika Ercümen, bu çerçevede TEV ile birlikte oluşturulan kampanya sayesinde depremzede öğrenciler öncelikli olmak üzere, spor alanında eğitim alan 100 kız öğrenciye destek sağlamayı hedefliyor. “Hatay’a Nefes Ol” başlığıyla hayata geçirilen kampanyaya fonzip.com/tev/kampanya/hatay-a-nefes-ol adresi üzerinden bağış yapılabiliyor.

 

56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin en köklü ve öncü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteklerini artırmak için ülkemizin önemli isimleriyle imza attığı işbirliklerine devam ediyor.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılını “Gençlerimiz desteğinizle okusun, cumhuriyetimizin geleceği olsun,” diyerek kutlayan TEV, bu defa milli sporcumuz Şahika Ercümen ile 100 kız öğrenciye destek yaratmak için yola çıktı. 17 Ekim 2023 Salı günü Hatay Yayladağı’nda yeni bir serbest dalış dünya rekor denemesi yapan Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre dünya rekorunu kırdı. Bu dalışı kız öğrencilerin eğitimi için yaptığını ifade den milli sporcu “Biliyorum ki cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak olan aydınlık gençlerimizdir. Tüm dostlarımı kampanyama destek olmaya, cumhuriyetimizi ikinci yılına birlikte, umutla taşımaya davet ediyorum,” diyerek herkesi, cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kız öğrenciye destek için fonzip.com/tev/kampanya/hatay-a-nefes-ol adresi üzerinden bağış yapmaya çağırıyor. Kampanya sayesinde, Hatay Yayladağı’nda yaşayanlar ve depremzede öğrenciler öncelikli olmak üzere, spor alanında eğitim alan 100 kız öğrenciye destek sağlanması hedefleniyor.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI