Bugun...



Mitsotakis: Göçmen geçişlerinde yüzde 70 azalma oldu

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, göçmenlerin Yunanistan’a gelişlerinde ciddi bir azalma olduğunu belirterek "Ülkemize gelen göçmen sayısı 2019'da 72.000 iken 2020'de yaklaşık 15.000'e düştü ve bu yılın ilk 4 ayında ise sadece bu sayı 2500 olarak gerçekleşti. Ege adalarındaki göçmenlerin sayısında ciddi bir azalma var, bu oran şu anda yüzde 70’lere ulaştı” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2021 16:29

Mitsotakis: Göçmen geçişlerinde yüzde 70 azalma oldu

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya katıldı.  Mitsotakis başkanlığında düzenlenen toplantıya Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Göç ve İltica Bakan Yardımcısı Sofia Voultepsi, Sığınmacılar Genel Sekreteri Patroklos Georgiadis, Refakatsiz Küçüklerin Korunması Özel Sekreteri Manos Logothetis ve Koordinasyon Özel Sekreteri Irini Agapidakis katıldı.

 

EGE’DE GÖÇMEN GEÇİŞLERİNDE CİDDİ BİR AZALMA VAR

 

Toplantı sonunda Yunanistan medyasına açıklamalarda bulunan Mitsotakis , 2020 yılında Yunanistan’ a gelen göçmen sayısında ciddi bir artış olduğunu belirterek "2019'da 72.000 göçmenin geldiği ülkemizde bu sayı  2020 yılında  yaklaşık 15.000 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk 4 ayında ise ülkemize gelen göçmen sayısı 2500 olarak tespit edildi. Gördüğümüz gibi başta Ege adaları olmak üzere ciddi bir azalma var. Göçmenlerin ülkemize gelişlerindeki zalma oranı yüzde 70’lere ulaştı” diye konuştu.

 

 

ADALARDAKİ GÖÇMEN KAMPLARI MODERNLEŞTİRİLECEK

 

Mitsotakis Ege’deki Midilli, Sakız, Sisam, Leros ve İstanköy (Kos) adalarında göçmen sayısının azalması ile birlikte buradaki kamplarda Avrupa Birliği’nin finans kaynakları ile çok daha modern kamplar inşa edildiğini belirterek “Mültecilerin yaşamlarını iyileştirecek, kolaylaştıracak adımlar atmayı sürdüreceğiz. Yunanistan’a iltica eden ve kabul edilen göçmenlerin ise Yunanca öğrenmelerini sağlayarak toplumumuz ile entegrasyonunu sağlama çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI