Bugun...



Miçotakis Bodrum’un karşısından konuştu “Dostluk Eli Uzatıyoruz Ama Aynı Zamanda Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirmeye Devam Ediyoruz. Türkiye ile sürekli gerilim içinde yaşamak istemiyoruz”

Yunanistan’da eski Başbakan Miçotakis seçim öncesi gittiği Bodrum’un karşısındaki Leros adasından Türkiye’ye bir kez daha mesaj göndererek “Türkiye’ye dostluk eli uzatıyoruz ama aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye ile sürekli gerilim içinde yaşamak istemiyoruz. Adaların askerden arındırılması, egemenlik sorunları, egemenlik hakları, Türkiye ile müzakere bağlamının dışındadır.”. İfadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 16:19

Miçotakis Bodrum’un karşısından konuştu “Dostluk Eli Uzatıyoruz Ama Aynı Zamanda Silahlı Kuvvetlerimizi Güçlendirmeye Devam Ediyoruz. Türkiye ile sürekli gerilim içinde yaşamak istemiyoruz”

TÜRKİYE İLE GERİLİM YAŞAMAYA MAHKUM DEĞİLİZ

Yunanistan’da eski Başbakanı Kyriakos Miçotakis Muğla’nın bodrum ilçesine 12 mil uzaklıktaki Leros adasını seçimler nedeniyle ziyaret etti. Miçotakis burada yerle halka yönelik yaptığı konuşmada “ “Türkiye ile sürekli gerilim içinde yaşamaya mahkum değiliz. Ancak Türkiye ile temel farkımızı oluşturan tek temel sorunu, yani Ege ve Doğu Akdeniz’de MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılması sorununu çözebilmek için, bu sorun ancak iyi komşuluk ilişkileri ile ve Uluslararası Hukuka dayalı olarak çözülebilir. Hiçbir Yunan başbakanı ve ben kişisel olarak hiçbir durumda Yunan-Türkiye ilişkilerinin gündemi dışında kalan konuları tartışma masasına taşımaya istekli değilim. Adaların askerden arındırılması, egemenlik sorunları, egemenlik hakları, Türkiye ile müzakere bağlamının dışındadır. Ama aynı zamanda hayalperest değiliz. Ülkelerin dış politikasının bir anda değişmediğini çok iyi biliyoruz.Evet, son aylarda hava sahamıza yönelik ihlal ve ihlallerde yoğunlukta bir azalma gördüğümüz için memnunuz ama yanılgıya kapılmıyoruz. Dostluk eli uzatıyoruz ama aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Sınırlarımızı korumaya ve vatanımızın jeopolitik ayak izini güçlendiren güçlü ittifaklar kurmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Miçotakis’in seçmler önceszinde Bodrum’a yakın  Leipsos, Arkios ve Patmos adalarını ziyaret edeceği belirtildi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI