Bugun...



Kumbahçe’deki işgal tepkisine Belediye ve Atilla Serttaş’tan AÇIKLAMA

Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait Belediye Gıda A.Ş. nin işletmeciliğini yaptığı Mahfel Cafe’nin önündeki sahilin masa ve sandalyelerle denizin içine kadar işgalin edilmesine tepki gösterilmesinin ardından Belediye Meclis Üyesi ve iş insanı Atilla Serttaş ve Bodrum Belediyesi açıklama yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2022 14:50:34 Tarih: 15-04-2022 11:54

Kumbahçe’deki işgal tepkisine Belediye ve  Atilla Serttaş’tan AÇIKLAMA

Kumbahçe Mahallesi’ndeki Mahfel Cafe’nin önündeki kamuya açcık sahil alanının masa ve sandalyelerle doldurularak işgal edilmesi sosyal medyada geniş yer almış vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve iş insanı Atilla Serttaş konu ile ilgili açıklama yaptı. Serttaş, “Konu olan bina benim oğluma ait ve tek bir santimetre kaçak yeri yok. İşgal edildi denilen yer ise yasal işgaliye ölçüsünde yapıldı. Yani Cumhuriyet Caddesi ve Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki kafe ve restoranlar nasıl işgaliye ödeyip işgal ettiyse bizde o hakkımızı kullandık. Ayrıca Belediye Cafe zaten ticari bir işletme. Belediye Cafe’nin masa ve sandalyelerin koyduğu yer boş bir meydan. Belediye Cafe’nin orayı kullanmaya ne kadar hakkı var ise ve işgal ediyorsa bizim binanın duvarıda o meydana baktığı için bizimde o meydanı kullanma hakkımız var. Ancak biz belediye ile konuştuk, meydanı kullanmayalım, sahil bölümünü kullanalım, dedik. Yani ben bana ait olan binadan o meydana kapı açarsam zaten önümü kullanmak benim en doğal hakkım. Dolayısı ile ortada bir kanunsuzluk yok” dedi.

 

SAHİL MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NE AİTTİR, ECRİMİSİLİDE ÖDÜYORUZ

Serttaş açıklamalarının devamında ise sahilin bulunduğu yerin Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek "Biz tüm sahilleri kullanan işletmeler gibi ecrimisilimizi ödüyoruz ve sahili kimseye kapatmıyoruz. İsteyen gelip pikniği,yapıyor yemeğini yiyor, orası tamamen insanlarımıza açık bir yer, bu bize yapılan saldırının nedeni yakında ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

 

BUNU HABER YAPACAĞINIZA BAŞKA GERÇEK SORUNLARI HABER YAPIN

Atilla Serttaş'ın mülk sahibi olan oğlu Egemen Serttaş 'da sosyal medyadan konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

"Söz konusu yerin herhangibi kacak yapısı yoktur ayni sekilde halkta gelip istediği gibi denizi kullanmakta söz konusu masa sandalyenin aynı hatta bulanan isletmelere tanındığı işgaliye hakkı kullanılmakta, bunu haber yapıcagınıza bir cok baska gercek sorun var bunlari haber yapsanıza, biz o sokagı tertemiz tutmak, etrafını güzelleştirmek ve bodruma deger katmak icin elimizden geleni yapıyoruz. Bu kötü düşünceleriniz için teşekkür ederiz"

 

 

BODRUM BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

 

Kumbahçe Mahallesi Mahfel Kafe önünde bulunan Halk Plajının işletmeler tarafından işgaline yönelik yayımlanan habere ilişkin olarak, belediyemizce hukuksuz hiçbir eyleme izin verilmemiştir.

Bodrum Belediye A.Ş. tarafından işletilen, Mahfel Kafe’ye ait olan Halk Plajı yılladır olduğu gibi yine halkımızın kullanımına açıktır açık olacaktır. Kıyı kullanımı hüküm ve tasarrufunun Milli Emlak Müdürlüğü yetkisinde olmasıyla beraber belediye plajlarının halkın kullanımına kapatılmasına veya plaj alanının kısıtlanmasına yönelik hiç kimseye, hiçbir işletmeye herhangi bir izin veya taahhütte bulunulmamıştır.   

Vatandaşlarımızın, kıyılardan en uygun şekilde faydalanabilmesi için belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 2019 yılında 39 olan Halk Plajı sayısı 2022 yılında 70’e çıkarılmıştır. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Bodrum Belediyesi her zaman halkın yanında ve halkın hizmetinde olmaya devam edecektir.  

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI