Bugun...



Kairides: Göç konusunda Türkiye ile işbirliği istiyoruz

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis göç konusunda Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2023 11:00

Kairides: Göç konusunda Türkiye ile işbirliği istiyoruz

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis ülkenin önde gelen yayın organlarından MEGA’ya yaptığı açıklamada "Ülkeye kimin gireceğine suçlular ve kaçakçılar karar vermeyecek, Yunan devleti karar verecek. Yunan toplumu ve ekonomisine dayalı, kontrollü, kurallara dayalı yasal göç, bu ekonomik büyümenin devam etmesinin koşuludur." Dedi.

TÜRKİYE İLE GÖÇ KONSUNDA İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

Dimitris Kairides açıklamasında Yunanistan-Türkiye ilişkilerine ilişkin olarak , Yunanistan'ın güvenilirliğinin artık büyük olduğunu ve Türkiye ile göç konusunda işbirliği yapmak istediğini belirterek "Türkiye göç konusunda başta Yunanistan olmak üzere birçok Avrupa ülkesini etkiliyor. Yunanistan, Türkiye ile kara ve deniz sınırını paylaşma özelliğine sahiptir. Yunanistan'dan bile daha fazla, Kıbrıs da etkileniyor, burada İşgal Altından dolayı ikili bir müdahalemiz var, Kıbrıs Cumhuriyeti uluslararası bir sınır yapmak istemediği yeşil hattı kontrol etmekte zorlanıyor. Kıbrıs, Avrupa'da kişi başına en fazla düzensiz göçmen düşen ülkedir" dedi.

13 BİN GÖÇMEN SIĞINMA BAŞVURUSU YAPTI

Kairidis “Göç akımlarının kontrol edildiğine dair bir gönül rahatlığı var. Yapılarımızda sığınma başvurusunda bulunan 13.000 göçmen bulunmaktadır. Sayı son dört yılda önemli ölçüde düştü, ancak ülkeye girmek için çok fazla girişim olduğu için baskı devam ediyor. 2022'de 200.000'den fazla göçmen girişimide bulundu.Bu da sürekli tetikte olmamız gerektiği anlamına geliyor." İfadelerini kullandı.

 

FRONTEX’İ YUNANİSTAN’DA İSTİYORUZ

Pylos'ta yaşanan ölümcül trajediye değinen Dimitris Kairides, Frontex'in Yunanistan'dan ayrılmasını isteyen konuşmalardan rahatsız oldukların söyledi. Kairides Pylos'taki gemi enkazı ve bunun uluslararası basında yer alması "siyasi baskıya neden oldu ve Frontex bunu eleştiri olarak kabul ediyor". Pozisyonumuz net, mümkün olan en iyi işbirliğini istiyoruz. Frontex'i burada istiyoruz. Avrupa sınırlarını korumakla görevli teşkilatın ülkedeki varlığını azaltmasını düşünülemez buluyoruz" sözleri ile konuşmasını tamamladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI